ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο έφεσης» - Ο δικηγόρος του Πέλοφ δείχνει να διαφωνεί με την ποινή των 13 χρόνων

«Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο έφεσης» - Ο δικηγόρος του Πέλοφ δείχνει να διαφωνεί με την ποινή των 13 χρόνων

Το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης για την ποινή φυλάκισης του πελάτη του θα εξετάσει ο δικηγόρος του Πλάμεν Πέλοφ, Θανάσης Αθανασίου.

Του Φάνη Μακρίδη

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του στο ThemaOnline. «Εκ πρώτης όψεως θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο έφεσης. Σεβόμαστε απόλυτα την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά φαίνεται υπερβολική η ποινή υπό τα δεδομένα» είπε αρχικά ο κ. Αθανασίου.

Στη συνέχεια έγινε πιο συγκεκριμένος. Μίλησε για το γεγονός ότι το δικαστήριο στην απόφασή του για ποινή φυλάκισης 13 ετών στον πελάτη του, επικαλέστηκε την υπόθεση του Οδυσσέα Καλανίδη. Και πρόσθεσε ότι η περίπτωση Καλανίδη (2009) είναι πολύ διαφορετική απ΄ αυτήν του Πέλοφ.

Εξήγησε πως βάσει των γεγονότων που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, ο πελάτης του δεν επεδίωξε τον σοβαρό τραυματισμό της Ροσκα που επέφερε τον θάνατό της. Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με τα όσα μας ανέφερε, ο Πέλοφ μόλις αντιλήφθηκε ότι η Ρόσκα βρισκόταν εντός του διαμερίσματός της, προσπάθησε να φύγει από την πόρτα και κτύπησε σπρώχνοντας την κοπέλα από τη Μολδαβία, όταν η τελευταία κινήθηκε προς το μέρος του.

«Δεν ήταν ηθελημένη η ανθρωποκτονία. Είχε πάει πάλι στο διαμέρισμά της άλλες 3-4 φορές ωστόσο ματαίωσε τα σχέδια του γιατί διαπίστωσε ότι η κοπέλα ήταν μέσα. Την νύκτα που έγινε η διάρρηξη θεωρούσε ότι δεν θα ήταν εντός του διαμερίσματος η Ρόσκα, καθώς ήξερε ότι το αυτοκίνητό της δεν ήταν στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας. Δεν είχε πρόθεση να την βρει εκεί», πρόσθεσε.

Θυμίζουμε ότι ο Καλανίδης μαζί με τον Τσιβίτσοφ, στις 16 Απριλίου του 2007 πέτυχαν την είσοδό τους σε διαμέρισμα δύο κοπέλων με σκοπό να διαπράξουν ληστεία. Ενώ αυτές κοιμόντουσαν ανυποψίαστα, τις μεταχειρίστηκαν με τρόπο βάναυσο ώστε να τις ακινητοποιήσουν και να τις εξουδετερώσουν. Οδήγησαν την μια εκ των δυο στον θάνατο, ενώ τραυμάτισαν την άλλη. Στους δυο τους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δέκα και οκτώ χρόνων, αντίστοιχα. Οι ποινές αυτές κρίθηκαν ανεπαρκείς και αυξήθηκαν κατ' έφεση σε ποινές φυλάκισης δεκαπέντε ετών στον κάθε ένα.

Ο κ. Αθανασίου υπενθύμισε και κάποιες άλλες παραμέτρους σε σχέση με την υπόθεση του Καλανίδη, οι οποίες κατά την άποψή του καθιστούν πολύ διαφορετικό τον τρόπο που ενήργησε ο Πέλοφ. Τις παραθέτουμε: 

•    Ο Καλανίδης είχε πάρει με τον συνεργό του κολλητική ταινία, ενώ με αυτήν έδεσε το θύμα καλύπτοντας τη μύτη και το στόμα της.

•    Χρησιμοποιώντας τα δάκτυλά του έψαξε στον κόλπο των δυο κοπέλων για να δει αν έκρυβαν χρήματα εκεί.

•    Ο Πέλοφ επέστρεψε στην Κύπρο για να λογοδοτήσει στις αρχές οικειοθελώς και να παραδοθεί. Δεν ήταν σε ισχύ ευρωπαϊκό ένταλαμα σύλληψης του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΦΟΝΟΣ ΡΟΣΚΑ: Σύντομα εκτός φυλακής ο Ντάνιελ Σλάβτσεφ – Η ποινή έχει ισχύ από τις 26 Ιουνίου

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top