ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γ. Λιλλήκας κάλεσε σε προβληματισμό για το θέμα της εσωτερικής ιθαγένειας

Ο Γ. Λιλλήκας κάλεσε σε προβληματισμό για το θέμα της εσωτερικής ιθαγένειας

Όλες οι αναφορές που έκανα για τα ζητήματα του βέτο και άλλες πτυχές είναι με βάση την ενημέρωση που μας έκανε ο Πρόεδρος στο Εθνικό Συμβούλιο, δήλωσε ο βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, κατά τη δεύτερη τοποθέτηση του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, κατά την οποία συζητήθηκε το Κυπριακό.

Κάλεσε όλους να προβληματιστούν για το θέμα της εσωτερικής ιθαγένειας, σχολιάζοντας σχετική διατύπωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ. Πρόσθεσε ότι είναι μια απόδειξη του πώς επιτυγχάνουμε πρόοδο με ασάφειες.  

“Μάθαμε ότι η τ/κ και τουρκική πλευρά δεν έχει ένσταση στο να αναγνωρίσει τη συνέχιση της ΚΔ”, είπε και και θύμισε τον όρο “εκλιπούσα”. Αν η Τουρκία αναγνώριζε την Κυπριακή Δημοκρατίας θα λύνονταν πολλά προβλήματα, είπε.

Πρόσθεσε, “ο ΠτΔ είναι πιο προσγειωμένος από τους βουλευτές του ΔΗΣΥ”, για να σημειώσει ότι “ο ίδιος ο Πρόεδρος μίλησε για επιδιώξεις της Τουρκίας μέσα από τις συνομιλίες για λύση που μετατρέπει την Κύπρο σε τουρκικό προτεκτοράτο”.

Συνέχισε λέγοντας ότι “από τους βουλευτές του ΔΗΣΥ και κάποιους άλλους άκουσα σήμερα ότι περίπου η λύση διασφαλίζει όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κεκτημένο” και διερωτήθηκε γιατί ο ΠτΔ δεν την υπόγραψε τότε ακόμα.

“Εάν συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα τότε θα μοιραζόμασταν και τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς για την πάροδο του χρόνου και ότι η Τουρκία με τη δική της κωλυσιεργία και αδιαλλαξία κέρδισε χρόνο για να δημιουργήσει νέα δεδομένα, τα οποία στη συνέχεια επιχειρεί να επιβάλει ως συστατικά στοιχεία της λύσης. Ανέμενα ότι και οι υπόλοιποι θα προβληματίζονταν για τις ανησυχίες που έχουμε εκφράσει. Αλλά δεν άκουσα ανησυχίες για το ότι διχοτομείται η οικονομία”, ανέφερε.

Ο κ. Λιλλήκας υπενθύμισε τη φράση από κείμενο του Ελληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ότι η λύση θα πρέπει να ανατρέπει τις συνέπειες της εισβολής.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top