Ο Δημήτρης Πουλικάκος και η παρέα του συνελήφθησαν επί χούντας επειδή κάπνιζαν χασίς. Το ξύλο στη φυλακή και ο μανιάτης αξιωματικός που τον έσωσε από τα χειρότερα (βίντεο)

Ο Δημήτρης Πουλικάκος και η παρέα του συνελήφθησαν επί χούντας επειδή κάπνιζαν χασίς. Το ξύλο στη φυλακή και ο μανιάτης αξιωματικός που τον έσωσε από τα χειρότερα (βίντεο)

Ο Δημήτρης Πουλικάκος είναι από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της ελληνικής ροκ σκηνής, την περίοδο που μια χούφτα μουσικοί προσπαθούσαν να τη στήσουν.

Γεννήθηκε σε εύπορη οικογένεια του Κολωνακίου και οι γονείς του ήταν και οι δύο γιατροί. Οι γονείς του τον προόριζαν για διπλωμάτη και γι’ αυτό φρόντισαν να μάθει πολλές ξένες γλώσσες.
Τελικά η γλωσσομάθεια τον βοήθησε στα ταξίδια που έκανε στη ζωή και στις γνωριμίες του με ξένους μποέμ τύπους στο Λονδίνο αλλά και τα Μάταλα των χίπις, με τους οποίους έζησε για αρκετό διάστημα, αν και ο ίδιος δηλώνει ότι ουδέποτε υπήρξε χίπις.
Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Κανελλόπουλος  ήταν θείος του και ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ξάδελφος του.
Ο ίδιος ήταν αντισυμβατικός και συστηματικά προκαλούσε τα συντηρητικά ήθη της εποχής του.
Εννοείται ότι δεν σκέφθηκε ποτέ να γίνει διπλωμάτης αν και είχε μια διεθνή συνεργασία όταν έλαβε μέρος σε πείραμα του BBC με το άγνωστο τότε, παραισθησιογόνο LSD.
O Πουλικάκος εκφράστηκε μέσα από τη μουσική και τον ελληνικό στίχο που καθιέρωσε στην ελληνική ροκ σκηνή. Γύρισε τον κόσμο με όχημα τη μουσική και την αναζήτηση της περιπέτειας.
Συχνά οι περιπέτειες του δεν ήταν ευχάριστες…

Διαβάστε περισσότερα στη mixanitouxronou.com.cy 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.