ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόφαση Σταθμός του Επ. Δικαστηρίου Λάρνακας για εκποίηση ακίνητης περιουσίας

Απόφαση Σταθμός του Επ. Δικαστηρίου Λάρνακας για εκποίηση ακίνητης περιουσίας

Σύμφωνα με την Απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας στην Έφεση/Αίτηση ενώπιον του Ανώτερου Επαρχιακού Δικαστή κ. Ηλία Γεωργίου, Τραπεζικό Ίδρυμα απέτυχε σε Αίτηση για εκποίηση ακίνητης περιουσίας εξ’ αποφάσεως οφειλέτη καθότι ο τελευταίος είχε στο μεσοδιάστημα καταχωρήσει Αγωγή στο Δικαστήριο εναντίον του Τραπεζικού Ιδρύματος.

Όπως αυτολεξεί αναφέρει το Δικαστήριο στην Απόφαση του ημερομηνίας 24 Νοεμβρίου 2016:

“Σε αντίθετη περίπτωση, η αγωγή, χωρίς να εξεταστεί, θα ήταν άνευ αντικειμένου και κατ’ επέκταση θα ισοδυναμούσε με άρνηση δικαιοσύνης και παραβίαση του δικαιώματος πρόσβασης στο Δικαστήριο και αποτελεσματικής θεραπείας, δικαιώματα τα οποία διασφαλίζονται τόσο από τα άρθρα 6.1 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όσο και από το άρθρο 30.2 του Συντάγματος. Συνεπώς … δικαιολογείται η έκδοση διατάγματος για παραμερισμό της ειδοποίησης της σκοπούμενης πώλησης”.

Αυτό σημαίνει ότι με την Δικαστική Απόφαση δίδεται αναπνοή αλλά και σανίδα σωτηρίας στους ενυπόθηκους οφειλέτες αφού όταν επιδοθεί η ειδοποίηση πώλησης του ενυπόθηκου ακινήτου, οι τελευταίοι μπορούν να αποταθούν  στο Δικαστήριο με την άμεση καταχώρηση Αγωγής η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα να παραμεριστεί αυτόματα η ειδοποίηση πώλησης. 

Το παρόν άρθρο επιμελήθηκαν τα δικηγορικά γραφεία ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δ.Ε.Π.Ε..

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top