ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία από κάτοικο Αγίου Δομετίου: «Ανεπίτρεπτο! Ένας πολίτης ήθελε να με εκδικηθεί και... μου έκοψε εξώδικο» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Καταγγελία από κάτοικο Αγίου Δομετίου: «Ανεπίτρεπτο! Ένας πολίτης ήθελε να με εκδικηθεί και... μου έκοψε εξώδικο» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αγανακτισμένος συμπολίτης μας που διαμένει στον Άγιο Δομέτιο κατέφυγε στα γραφεία της ιστοσελίδας μας «για να βρει το δίκιο του», όπως μας είπε.

Ο λόγος για τον 39χρονο Ηλία Χριστοφή που είχε μια δυσάρεστη εμπειρία, αφού καλείται να πληρώσει εξώδικο πρόστιμο γιατί τον κατήγγειλε συμπολίτης μας αυθαίρετα και χωρίς λόγο, όπως υποστηρίζει.

Σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε  ο κ. Χριστοφή, ο λόγος που τον κατήγγειλε ο συμπολίτης μας κινείται στη σφαίρα της φαντασίας του τελευταίου και ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχει. «Κι όμως τώρα καλούμαι να πληρώσω ένα πρόστιμο εντελώς άδικα» συμπλήρωσε ο κ. Χριστοφή.

Περιγράφοντάς μας τα γεγονότα, είπε: «Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και ενώ εξερχόμουν από τον χώρο στάθμευσης της οικίας μου και έβγαινα στην οδό που είναι μονοδρομημένη, διαπίστωσα ότι σταθμευμένο αυτοκίνητο με παρεμπόδιζε. Πήρα κατεύθυνση προς την αντίθετη μεριά του δρόμου, με στόχο να επαναφέρω το όχημά μου στη σωστή θέση και να αναχωρήσω. Τότε ένας πολίτης άρχισε να φωνάζει ότι παρανομώ. Τον ρώτησα σαστισμένος με ποιά ιδιότητα μου μιλά. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που χωρίς να αντιληφθεί τι συνέβαινε, μου έκανε υπόδειξη με άγαρμπο τρόπο και με κατηγορούσε για κάτι που δεν έπραττα». 

Και συνέχισε ο 39χρονος: «Τότε μου ανέφερε το εξής: ‘Αφού είσαι έτσι θα σε καταγγείλω στην Αστυνομία και θα σου κόψουν εξώδικο πρόστιμο ότι παραβίασες σήμα μονοδρόμου’. Δεν έδωσα σημασία, γιατί όχι μόνο δεν παρανόμησα, αλλά και ούτε πίστευα ότι ένας πολίτης μπορεί να πείσει αστυνομικό να εκδόσει πρόστιμο, χωρίς να υπάρχουν μάλιστα στοιχεία».

Ο κ. Χριστοφή προς μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε ότι η απειλή του συμπολίτη του, τελικά υλοποιήθηκε εντός μισής ώρας: «Σε 30 λεπτά μου τηλεφώνησαν από τον αστυνομικό σταθμό Αγίου Δομετίου και με κάλεσαν να πληρώσω εξώδικο πρόστιμο ύψους 25 ευρώ. Την Τρίτη (29/11) μάλιστα μου παρέδωσαν το πρόστιμο στο σπίτι. Παρά το γεγονός ότι ενημέρωσα την Αστυνομία από την πρώτη στιγμή πως δεν παρανόμησα και ότι απλώς ο συγκεκριμένος πολίτης, προφανώς ήθελε να μου κάνει κακό».

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον αστυνομικό σταθμό Αγίου Δομετίου την Τετάρτη (30/11) το απόγευμα και ζήτησε επιπλέον διευκρινήσεις. Επί καθήκοντι αστυνομικός, μας ανέφερε προς ενημέρωσή μας, πως όντως ένας πολίτης μπορεί με γραπτή κατάθεση να καταγγείλει άλλον πολίτη. «Ο αστυνομικός τότε έχει καθήκον να καταγγείλει με εξώδικο πρόστιμο», μας είπε και πρόσθεσε: «Αν ο καταγγελλόμενος δεν θέλει να το πληρώσει, τότε μπορεί να πάει δικαστήριο, το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει σχετικά».

Ο κ. Ηλίας Χριστοφή σχολιάζοντας τα πιο πάνω, μας ανέφερε: «Δεν πρόκειται να πληρώσω το πρόστιμο, όχι ασφαλώς γιατί σκέφτομαι τα 25 ευρώ, αλλά επειδή δεν έκανα τίποτα κακό. Δεν παρανόμησα. Επιπλέον, μου κάνει εντύπωση που στη βάση μαρτυρίας για ένα τόσο ασήμαντο παράπτωμα, που ούτε καν έγινε στην περίπτωση αυτή, πρέπει να σπαταλούν το χρόνο τους αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν τόσο σημαντικό έργο να επιτελέσουν. Είναι κρίμα που τώρα θα χρειαστεί να αναλώσω τόσο χρόνο και να ταλαιπωρηθώ, για κάτι που δεν έκανα ποτέ. Να σημειωθεί ότι η οδός μου δεν είναι πολυσύχναστη».

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία σημειώθηκε στην άσφαλτο, με θύμα τον 52χρονο Nichola Charles Fox από τη Βρετανία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top