ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Επικίνδυνη η θέση ότι ίσως ενσωμάτωση των κατεχόμενων να είναι ευκαιρία»

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Επικίνδυνη η θέση ότι ίσως ενσωμάτωση των κατεχόμενων να είναι ευκαιρία»

Εθνικά επικίνδυνη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου τη θέση ότι ίσως ενσωμάτωση των κατεχομένων στην Τουρκία να είναι η ευκαιρία που θα φέρει την Αγκυρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αντί των Τ/κ, προσθέτοντας ότι είναι κρίμα να διατυπώνονται τέτοιες απόψεις.

Σε δηλώσεις στο πλαίσιο επίσκεψη στο χώρο της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης του Δήμου Στροβόλου ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ακούστηκε μια άποψη την όποια θεωρεί εθνικά επικίνδυνη.

“Είπαν κάποιοι ότι ίσως να είναι καλύτερα να ενσωματωθούν τα κατεχόμενα στην Τουρκία, επειδή ίσως να είναι η ευκαιρία μας, αντί να συζητούμε με τους Τ/κ να συζητούμε με την Τουρκία” συνέχισε προσθέτοντας ότι “είναι κρίμα να ακούγονται τέτοιες απόψεις μια πατρίδα στην οποία προσπαθούμε να απαλλαχτούμε από την τουρκική κατοχή και να ζήσουμε σε μια επανενωμένη και απελευθερωμένη πατρίδα, χωρίς την κατοχική Τουρκία και χωρίς τα κατοχικά στρατεύματα”.

Καταψήφιση από τη Βουλή των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας

Στις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων την Παρασκευή καταψήφισε τη μεταρρύθμιση στη δημόσια υπηρεσία, ουσιαστικά κρατώντας την Κύπρο και τη δημόσια υπηρεσία σε ένα σαθρό σύστημα και τους πολίτες εγκλωβισμένους σε ένα αναξιοκρατικό σύστημα που ταλαιπωρεί τους πολίτες και τιμωρεί τους αξιόλογους δημοσίους υπάλληλους.

Η Κυβέρνηση προσπάθησε να κάνουμε μια πραγματική αλλαγή, αυτή που ζητά η κοινωνία εδώ και δεκαετίες, συνέχισε προσθέτοντας ότι δυστυχώς επικράτησαν οι μικροκομματικές σκοπιμότητες, επειδή κάποιο νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο τιμωρούν την Κυβέρνηση.

“Το μόνο που έχουν πετύχει είναι να τιμωρήσουν το σύνολο της κοινωνίας και να συνεχίζει η ταλαιπωρία των πολιτών σε αυτό το αναποτελεσματικό και σαθρό κατεστημένο`” συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Διαγραφή κονδυλίων για μελέτες και συμβουλευτικές υπηρεσίες για αποκρατικοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις

Κατά την ψήφιση του Προϋπολογισμού τα κόμματα της αντιπολίτευσης διέγραψαν το κονδύλι για τις αποκρατικοποιήσεις, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ προσθέτοντας ότι τα αντιπολιτευόμενα κόμματα συνειδητά έβαλαν ταφόπλακα στην προσπάθεια εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για την ανάπτυξη του λιμανιού της Λάρνακας.

Είναι κρίμα επειδή πάλι μέσα από ιδεολογικές αγκυλώσεις, σκοτώνουμε τις ευκαιρίες, πρόσθεσε

Αφού ανέφερε ότι οι ιδεολογικές αγκυλώσεις σκοτώνουν το όραμα για μια καλύτερη Κύπρο και στην προκειμένη περίπτωση σκοτώνουν το όνειρο και τις προσδοκίες όλων των Λαρνακέων να δουν, επιτέλους, το λιμάνι τους να αναπτύσσεται τουριστικά, να γίνει η μαρίνα και να συνεχίσουν οι εμπορικές δραστηριότητες.

Είναι κρίμα να κρατούμε τον τόπο πίσω και να έχουμε πισωγυρίσματα για χάρη ιδεολογικών αγκυλώσεων, ανέφερε τέλος.



Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top