ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Τα ντέρμπι, τα φαβορί και το κόμμα που «φοβούνται» ότι θα σαρώσει

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Τα ντέρμπι, τα φαβορί και το κόμμα που «φοβούνται» ότι θα σαρώσει

Λίγες μόνο ημέρες πριν από τις Δημοτικές εκλογές τα κομματικά επιτελεία και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι φουλάρουν τις μηχανές.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Το εργαλείο των δημοσκοπήσεων χαρακτηρίζεται ως επίφοβο καθώς η αποχή στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, φαίνεται ότι θα ανέλθει σε πολύ υψηλά ποσοστά.

Έτσι, αν και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το τι πρόκειται να συμβεί, εντούτοις κάποιοι δήμοι φαίνεται να είναι περισσότερο ξεκάθαροι από άλλους.

Υπάρχει φαβορί στη Λευκωσία

Στη Λευκωσία υπάρχει φαβορί και αυτός είναι ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ο οποίος επαναδιεκδικεί στην δημαρχία στηριζόμενος σχεδόν από όλα τα κόμματα (ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ) σε αντίθεση με τον Παναγιώτη Σταυρινίδη, ο οποίος κατέρχεται στην εκλογική μάχη στηριζόμενος μόνο από το ΑΚΕΛ.

Ρευστά στον Στρόβολο

Στον Στρόβολο τα πράγματα είναι πολύ πιο ρευστά. Παρόλο που ο Λάζαρος Σαββίδης στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, ο «αντάρτης» του κόμματος Αντρέας Παπαχαραλάμπους φαίνεται να αλιεύει «συναγερμικούς» και σε συνδυασμό με την στήριξη της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, και των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ θεωρείται υπολογίσιμος αντίπαλος.

Την δική του μάχη θα δώσει και ο κ. Τσίγκης ο οποίος στηρίζεται από ΔΗΚΟ – ΕΔΕΚ ενώ υπολογίσιμη αντίπαλος θεωρείται και η Στέλλα Μισιαούλη του ΑΚΕΛ.

Η πιο μεγάλη μάχη στη Λεμεσό

Αγώνας για δυο, που συγκεντρώνει ίσως και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον λόγω των προσωπικοτήτων που διεκδικούν την δημαρχία, χαρακτηρίζεται η εκλογική μάχη στη Λεμεσό. Ο Αντρέας Χρίστου ξεκινάει σε όλες τις μετρήσεις με προβάδισμα έναντι του Νίκου Νικολαΐδη. Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την ψαλίδα να κλείνει και τον κ. Νικολαΐδη να μειώνει επικίνδυνα την διαφορά.  

Ταγκό για τρεις στη Λάρνακα

Αμφίρροπη θεωρείται η εκλογική διαδικασία στη Λάρνακα λόγω της σωρείας υποψηφίων που διεκδικούν. Πρόσφατη δημοσκόπηση πάντως που προβλήθηκε από την τηλεόραση του Sigma, δείχνει ότι η μάχη θα είναι ταγκό για τρεις. Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Βύρας προηγείται της κούρσας, με τους Αλέξη Μιχαηλίδη και Πέτρο Χριστοδούλου να ακολουθούν με μικρή διαφορά.

Όλα δείχνουν Φαίδωνος στην Πάφο

Δύσκολα φαίνεται ότι θα χάσει ο Φαίδωνος στην Πάφο, παρόλο που ο Άκης Χρυσόμηλος θεωρείται ως ένας δυνατός ανθυποψήφιος. Ο Φαίδωνος συνδέθηκε με την πάταξη της διαφθοράς στην πολύπαθη Πάφο του Σάββα Βέργα και στο επικοινωνιακό κομμάτι ο άνθρωπος παρά τις όποιες υπερβολές του, κερδίζει πόντους και κατ΄ επέκταση ψήφους. Αυτό αποτυπώνεται και σε όλες τις μετρήσεις.

Ντέρμπι Αμμοχώστου

Ως ντέρμπι Αμμοχώστου μπορεί να χαρακτηριστεί η εκλογική μάχη μεταξύ Αλέξη Γαλανού και Σίμου Ιωάννου με τις προβλέψεις να είναι επίφοβες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και σε αυτόν το Δήμο το πιθανότερο είναι ότι θα δούμε μάχη στήθος με στήθος.

Φοβούνται ότι θα σαρώσει το ΕΛΑΜ

Αν είναι σε κάτι στο οποίο συνηγορούν διάφοροι πολιτικοί αλλά και υποψήφιοι Δήμαρχοι είναι στην εκλογική άνοδο που θα σημειώσει το ΕΛΑΜ, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω, δεν υποστηρίζει κανέναν υποψήφιο αλλά κατέρχεται στις εκλογές αυτόνομο και στηρίζοντας μόνο δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top