Καταδικάστηκε άντρας 101 ετών που βίαζε ανήλικα

Καταδικάστηκε άντρας 101 ετών που βίαζε ανήλικα

Ένας άνδρας 101 ετών καταδικάστηκε από δικαστήριο του Μπέρμιγχαμ σε 13 χρόνια κάθειρξη για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον ανηλίκων, με κάποια από τα εγκλήματα να διαπράχθηκαν περισσότερα από 40 χρόνια πριν.

Ο Ραλφ Κλαρκ, συνταξιούχος οδηγός λεωφορείου, δικαζόταν για τον βιασμό τριών ανηλίκων, μεταξύ των οποίων ένα κορίτσι 7 ετών, που διαπράχθηκαν από το 1974 ως το 1984 στο σπίτι του, σε ένα σπιτάκι κήπου και στο φορτηγό του.

«Φαίνεστε ένας εύθραυστος γηραιός άνδρας, παρόλα αυτά είναι προφανές ότι παρότι δηλώσατε ένοχος, δεν δείχνετε ίχνος μεταμέλειας», δήλωσε ο δικαστής Ριτσαρντ Μποντ.

«Όχι, όχι, όχι», αντέδρασε ο κατηγορούμενος όταν άκουσε την ποινή του.

Ο Μποντ είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι επιθυμεί μια «διψήφια» ποινή κάθειρξης εξαιτίας της ψυχολογικής βλάβης που υπέστησαν τα θύματα.

Ο δικηγόρος του Κλαρκ, ο Ντάρον Γουάιτχεντ, είχε ζητήσει από τους ενόρκους να λάβουν υπόψη τους το γεγονός ότι ο πελάτης του θα γίνει 102 ετών τον Μάρτιο και ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. «Αυτό σημαίνει ισόβια κάθειρξη και ότι δεν θα απελευθερωθεί ποτέ», είπε.

«Κάποιοι ίσως να αναρωτηθούν για τη λογική να δικάζεται ένας ηλικιωμένος άνδρας 101 ετών, όμως μόνο η ηλικία δεν αποτελεί γραμμή άμυνας απέναντι στις κατηγορίες», έγραψε η επιθεωρήτρια της αστυνομίας Έμα Φένον, της ειδικής μονάδας σεξουαλικών εγκλημάτων, σε ανακοίνωσή της, καθώς μάλιστα στη Βρετανία δεν προβλέπεται παραγραφή τέτοιου είδους εγκλημάτων.

Ο Κλαρκ είχε παραμείνει απαθής σε όλη τη διάρκεια της δίκη του, λέγοντας απλώς ότι υπήρχαν πάντα παιδιά γύρω από το γκαράζ του «διότι τους επισκεύαζα τα ποδήλατα».

 

Aπό ΝewsBeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Κομβικής σημασίας ο διορισμός Χανς - Άμεση εμπλοκή της ΕΕ στις περαιτέρω εξελίξεις - Στις 22 Μαΐου, στην Κύπρο, η Ολγκίν

Κυπριακό: Κομβικής σημασίας ο διορισμός Χανς - Άμεση εμπλοκή της ΕΕ στις περαιτέρω εξελίξεις - Στις 22 Μαΐου, στην Κύπρο, η Ολγκίν

Σε μια περίοδο, όπου οι εξελίξεις στο κυπριακό, δεν είναι ευοίωνες, η κίνηση από πλευράς της ΕΕ για τον διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου, προστίθεται σε μια αλυσίδα γεγονότων που οδήγησε στην επιλογή του Γιοχάνες Χαν, ο οποίος ουσιαστικά θα είναι η φωνή των Βρυξελλών, για το κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE