ΓΕΝΕΥΗ: Έξαλλος έγινε ο Τούρκος ΥΠΕΞ μετά από «τάπα» Γιούνκερ – «Η Ε.Ε δεν πρέπει να συμμετέχει στη διάσκεψη - Όταν ζητάτε λεφτά, μας θέλετε!»

ΓΕΝΕΥΗ: Έξαλλος έγινε ο Τούρκος ΥΠΕΞ μετά από «τάπα» Γιούνκερ – «Η Ε.Ε δεν πρέπει να συμμετέχει στη διάσκεψη - Όταν ζητάτε λεφτά, μας θέλετε!»

Μια από τις έντονες κόντρες που έγιναν στην Διεθνή Διάσκεψη της Γενεύης για την Κύπρο και είδε το φως της δημοσιότητας ήταν αυτή μεταξύ του προέδρου της Κομισιόν και του Τούρκου ΥΠΕΞ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η Ε.Ε δεν θα έπρεπε να ήταν στην διάσκεψη διότι η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρώπη και ούτε έχει καταφέρει να λύσει σημαντικά προβλήματα.

Χαρακτηριστικά ο ίδιος φέρεται να είπε όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα «paraskinio.gr»:

«Ποια από τις συγκρούσεις έχει καταφέρει να αποτρέψει η ΕΕ μέχρι στιγμής; (…) Η δομή (σ.σ. η ΕΕ) που δεν μπορεί να επιλύσει τα υπάρχοντα προβλήματα και εμμένει στην πολιτική της των δύο μέτρων και δύο σταθμών σε πολλά θέματα φυσικά δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει ασφάλεια στο νησί. Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και η Άγκυρα εκτιμούν ότι η Τουρκία θα πρέπει να διατηρήσει το καθεστώς της εγγυήτριας χώρας, ενώ τα τουρκικά στρατεύματα θα πρέπει να παραμείνουν στο νησί. Τουρκία δεν είναι μέλος της ΕΕ, οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι ακόμα εντός της Ένωσης και ως εκ τούτου ο Γιούνκερ δεν πρέπει να συμμετέχει στη διάσκεψη»

Εκείνη την στιγμή ο κ. Γιούνκερ άνοιξε το μικρόφωνο του σηκώνοντας το γάντι που πέταξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ λέγοντας του χαρακτηριστικά: «όταν ζητάτε λεφτά, μας θέλετε» και ακολούθως έσβησε το μικρόφωνο του.

Ο Μελβούτ Τσαβούσογλου έγινε έξαλλος φωνάζοντας ότι η Ε.Ε υποσχέθηκε 3 δισ. ευρώ στην Τουρκία και «έδωσε ψίχουλα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μάριος Καρογιάν στο «T» : «Η ΔΗΠΑ θα έχει ουσιαστική παρουσία στη νέα βουλή»-« Είμαι εδώ, ενεργός και αποφασισμένος»

Μάριος Καρογιάν στο «T» : «Η ΔΗΠΑ θα έχει ουσιαστική παρουσία στη νέα βουλή»-« Είμαι εδώ, ενεργός και αποφασισμένος»

Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν, εμφανίζεται αισιόδοξος και βέβαιος ότι το κόμμα του θα εξασφαλίσει παρουσία στη νέα Βουλή, παρά τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, που παραχώρησε στο Themaonline, ο κ. Καρογιάν, κάνει λόγο για «κρυφή ψήφο» της ΔΗΠΑ, αμφισβητεί την ικανότητα των δημοσκοπήσεων να αποτυπώσουν την πραγματική βούληση των πολιτών και υποστηρίζει ότι η παράταξή του, διαθέτει μια «ήρεμη σιωπηρή δύναμη» που θα εκφραστεί στην κάλπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE