ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΤΡΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ: Λύγισε μπροστά στον εισαγγελέα ο Θωμά – Υπέπεσε σε αντιφάσεις - Του υποβλήθηκε ότι είχε χρόνο να σκεφτεί μετά τον πρώτο φόνο

ΤΡΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ: Λύγισε μπροστά στον εισαγγελέα ο Θωμά – Υπέπεσε σε αντιφάσεις - Του υποβλήθηκε ότι είχε χρόνο να σκεφτεί μετά τον πρώτο φόνο

Με δάκρυα στα μάτια αλλά και σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 18/01 η αντεξέταση του Χρίστου Θωμά για το τριπλό φονικό που συγκλόνισε το Παγκύπριο τον Νοεμβρίου του 2015 με θύματα τα αδέλφια Ντορζή και τον Αιμίλιο Μιλτιάδους.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Δεν μπορούσε να σταυρώσει λέξη ο Θωμά κατά την διάρκεια της αντεξέτασης του καθώς βρισκόταν κάτω από μεγάλη ψυχολογική πίεση ενώ για πρώτη φορά δείχνει αυτή την πλευρά του χαρακτήρα του. Αρκετές φορές έκλαιγε ενώ στις περισσότερες ερωτήσεις που τον υποβλήθηκαν, συμφωνούσε απαντώντας μονολεκτικά.

Ήδη από την πρώτη ερώτηση που του υποβλήθηκε από τον δικηγόρο της Δημοκρατίας, Αντρέα Αριστείδη, ο Θωμά συμφώνησε πως στην αναφορά που έκανε ότι «για ένα αστείο πέθαναν τρία άτομα», εννοούσε ότι δεν έγινε τίποτε σοβαρό που να δικαιολογεί τους φόνου.

Στην συνέχεια του υποβλήθηκαν ερωτήσεις σε σχέση με την διαδρομή που έκανε ακολουθώντας τα θύματα του. Μάλιστα παραδέχτηκε πως σε διάφορα σημεία έκανε στάση και έβλεπε τα θύματα να απομακρύνονται. Συγκεκριμένα παραδέχθηκε πως σε κάποιο σημείο έκανε ολιγόλεπτη στάση, τα θύματα απομακρύνθηκαν και ενώ αυτός αποφάσισε να επιστρέψει στην ταβέρνα, πράγμα που έκανε, άλλαξε γνώμη και άρχισε ξανά να τους ακολουθεί.

Μάλιστα στην ερώτηση του κ. Αριστείδη για ποιο λόγο άλλαξε γνώμη, ο Θωμά απάντησε πως «δεν ξέρω, δεν υπήρχε λόγος».

Στο άλλο σημείο της αντεξέτασης που αφορούσε τα τελευταία λεπτά του φονικού δηλαδή πριν τα μαχαιρώματα ο Θωμά έσπασε και έκλαιγε. Ενώ σε κάθε υποβολή που του έκανε ο εισαγγελέας, συμφωνούσε μαζί του και δεν έφερνε αντίρρηση.

Υπέπεσε σε αντιφάσεις.

Ο Χριστός Θωμά υπέπεσε σε αντιφάσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ είχε καταθέσει πως σκότωσε τους νεαρούς όντας μπερδεμένος (είχε πει ότι «θόλωσε»), σε άλλη περίπτωση είπε ότι μετά τους φόνους είχε καθαρό μυαλό και έψηνε φαγητά. Αυτή η παράμετρος επισημάνθηκε από τον δικηγόρο της Δημοκρατίας. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε πώς γίνεται μέσα σε λίγο διάστημα να καθαρίσει το μυαλό του, αυτός είπε «δεν γνωρίζω».

Ο Ανδρέας Αριστείδης επισήμανε κι ακόμη ένα γεγονός, που μάλλον άφησε εκτεθειμένο τον κατηγορούμενο. Ο Θωμά στην κατάθεσή του στην Αστυνομία είχε δηλώσει πως πριν αρχίσει να καταδιώκει τα θύματα άρπαξε το μαχαίρι από τον πάγκο. Στη δικαστική διαδικασία της Τετάρτης (18/01) όμως ο Θωμά ανέφερε πως πριν την καταδίωξη κρατούσε το μαχαίρι.

Σε κάποιο σημείο είπε πως τα όσα λέει στις καταθέσεις του, δεν ευσταθούν και πως του τα είχαν υποβάλει οι αστυνομικοί.

Ο εισαγγελέας όταν του επισήμανε ότι κατά την κυρίως εξέταση του, ανάγνωσε την κατάθεση και την αναγνώρισε ως αληθή τότε ο Θωμά απάντησε πώς «Ναι, αυτά είναι που είπα στην κατάθεση μου».

Η κατηγορούσα Αρχή ενέμεινε και στο γεγονός ότι ο Θωμά πρώτα σκότωσε το ένα θύμα (Παράσχος Ντόρζης) και μετά καταδίωξε τα άλλα δυο θύματα. Προφανώς, ήθελε να δείξει πως ο Θωμά ήξερε τι έπραττε και είχε χρόνο να σκεφτεί.

Διακόπηκε η διαδικασία

Θυμίζουμε πως η διαδικασία διεκόπη όταν ο Θωμά επικαλέστηκε τρεις φορές τον Θεό. Τότε ο πατέρας του Αιμιλίου Μιλτιάδους του απάντησε: «Έσιεις Θεό εσύ;». Ο Λόκατζης (πατέρας του Θωμά) απάντησε: «Ναι έσσιει».

Εκείνη την στιγμή σημειώθηκε επεισόδιο με τα δυο πιο πάνω πρόσωπα να σηκώνονται από τις θέσεις τους και τα μέλη της Αστυνομίας να επεμβαίνουν και να βγάζουν έξω τον πατέρα του Θωμά.

Ο Θωμά δεν αντεξετάστηκε καθόλου από τον δικηγόρο του ενώ η υπόθεση θα συνεχιστεί στις 22 Φεβρουάριου με τις αγορεύσεις από την Κατηγορούσα Αρχή και τον συνήγορο υπεράσπισης.

I.Mαντζιηπα

Διαβάστε ακόμη: 

Δακρυσμένος ο Θωμά – «Μακάρι να μπορούσα να τους φέρω πίσω» - Οργή συγγενών

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top