ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος για Κυπριακό: «Η ΕΕ δεν μπορεί να αποδεχτεί ούτε στρατεύματα, ούτε εγγυήσεις»

Παυλόπουλος για Κυπριακό: «Η ΕΕ δεν μπορεί να αποδεχτεί ούτε στρατεύματα, ούτε εγγυήσεις»

Πότε στο παρελθόν Ελλάδα και Κύπρος δεν ήταν τόσο ενωμένες ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σημειώνοντας ότι αυτό το εξαιρετικό κλίμα δεν το θυμάται ποτέ στο παρελθόν.

Υπάρχει μια αρραγής ενότητα όσο ποτέ άλλοτε μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε εισαγωγική του παρέμβαση στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο επίσης για το γεγονός ότι στις συζητήσεις που γίνονται για επίλυση του Κυπριακού δεν υπάρχουν πιέσεις, έκανε ειδική αναφορά στη συμπαράσταση της οποίας τυγχάνουν οι θέσεις Ελλάδας και Κύπρου από τα όργανα της ΕΕ και ιδιαίτερα της Κομισιόν. Σημείωσε ότι οι θέσεις της Κύπρου και της Ελλάδας για το Κυπριακό είναι και θέσεις της ΕΕ και ότι το μέτρο ειλικρίνειας της Τουρκίας περνά από την ΕΕ η οποία δεν μπορεί να αποδεχτεί ούτε στρατεύματα αλλά ούτε και εγγυήσεις. 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην κοινή επιδίωξη «να επιτύχουμε επιτέλους μια λύση που να είναι απόλυτα συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, που να μην μειώνει την κυριαρχία ενός κράτους μέλους της ΕΕ και την ίδια ώρα να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, χωρίς την ανάγκη να έχουμε την όποια τρίτη χώρα ως εγγυήτρια ή να παραμένουν στρατεύματα της οποιαδήποτε χώρας για την προστασία τάχα της μιας ή της άλλης κοινότητας».

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top