ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωκαϊδης: «Η Κύπρος έχει υπογράψει αμυντικές και στρατιωτικές συμφωνίες με όλες τις γειτονικές χώρες»

Φωκαϊδης: «Η Κύπρος έχει υπογράψει αμυντικές και στρατιωτικές συμφωνίες με όλες τις γειτονικές χώρες»

Ημερίδα με θέμα «Οι Διεθνείς εξελίξεις στη Νοτιανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την Τουρκία: H πρόκληση στη σταθερότητα, την ενέργεια και την ασφάλεια» διοργάνωσε σήμερα το Πανεπιστήμιο Frederick σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Στο χαιρετισμό του, ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, σημείωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού, γι` αυτό και μέσα από τη λειτουργία της Ακαδημίας Άμυνας, Ασφάλειας και Διαχείρισης Κρίσεων επιδιώκεται η εκπόνηση ειδικών προγραμμάτων αλλά και η πλήρης αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρουν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Σημείωσε ότι η Κύπρος για πρώτη φορά από το 1960, έχει υπογράψει αμυντικές και στρατιωτικές συμφωνίες  με όλες τις γειτονικές χώρες, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές και φίλες χώρες.  Το γεγονός αυτό ενισχύει σημαντικά, όπως είπε, το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος ως συνεισφορέας ασφάλειας και σταθερότητας σε μια εύθραυστη και ταραγμένη περιοχή.

Ο κ. Φωκαΐδης έκανε επίσης αναφορά στην πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας, σε σχέση με τη σύσταση του Σώματος Αμυντικής Διπλωματίας, η οποία δίνει στην πράξη την δυνατότητα στο Υπουργείο, όπως είπε, να εμβαθύνει στον τομέα της αμυντικής διπλωματίας, ο οποίος σήμερα προϋποθέτει εξειδίκευση και συνεχή εκπαίδευση. Αυτά είναι σημαντικά, τόνισε ο Υπουργός Άμυνας, και αποδίδουν ήδη αποτελέσματα μαζί με άλλες πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στην κατεύθυνση αυτή.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, ο τέως Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου καθηγητής Γρηγόριος Τσάλτας, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Αντρέας Χρυσοστόμου και ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

Μείωση επιτοκίων: Ο λόγος που βρίσκεται στον «αέρα» - Ποιες οι σκέψεις της ΕΚΤ και τα σενάρια – Όσα αναφέρει οικονομολόγος στο «Τ»

Έμπλεξε 23χρονος: Συνελήφθη για οπλοφορία - Στα χέρια της Αστυνομίας και ανήλικος

Ετοιμαστείτε για «καυτές» μέρες: Πότε έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας - Συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

«Θα στείλω όταν φτάσω» - Συγκινεί το νέο τραγούδι για τα Τέμπη



Έντονη αντίδραση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για Κατσουνωτό - «Έδειξε ανυπακοή σε πρόνοιες της νομοθεσίας»

Έντονη αντίδραση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για Κατσουνωτό - «Έδειξε ανυπακοή σε πρόνοιες της νομοθεσίας»

Στην απόφαση για τη μη άσκηση ποινικής δίωξης στον Μιχάλη Κατσουνωτού προχώρησε η Νομική Υπηρεσία, προκαλώντας την αντίδραση Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top