ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαλεί ξανά ο Έιντε! Παραδέχτηκε δημόσια ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν απούσα στη Γενεύη - Τον ξεμπρόστιασε Κύπριος δημοσιογράφος – VIDEO

Προκαλεί ξανά ο Έιντε! Παραδέχτηκε δημόσια ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν απούσα στη Γενεύη - Τον ξεμπρόστιασε Κύπριος δημοσιογράφος  – VIDEO

Προκαλεί ξανά ο ειδικός αντιπρόσωπος του Γ.Γ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, αναφορικά με θέσεις και δημόσιες τοποθετήσεις στις οποίες προβαίνει οι οποίες υποσκάπτουν ξεκάθαρα την Κυπριακή Δημοκρατία.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Συγκεκριμένα, ο κ. Έιντε, παρουσιάστηκε ενώπιον δημοσιογράφων μαζί με την ειδική αντιπρόσωπο του στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και τον Σουηδό πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας για να ενημερώσουν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στη Νέα Υόρκη, Αποστόλης Ζουμπανιώτης ρώτησε τον κ. Έιντε εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας θα έχει πιο ενεργό συμμετοχή στην εν εξελίξει διαδικασία και πιο συγκεκριμένα στην όποια επικείμενη διεθνή διάσκεψη για να πάρει ως απάντηση ότι, η διάσκεψη ήταν πενταμερής και θα παραμείνει ως έχει.

Με τον όρο πενταμερής ο κ. Έιντε διευκρίνισε χαρακτηριστικά ότι εννοεί τις δυο πλευρές στην Κύπρο, δηλαδή τις δυο κοινότητες και τις εγγυήτριες δυνάμεις.

Καμία αναφορά σε Κυπριακή Δημοκρατία και καμία αναφορά σε Πρόεδρο.

Η αποκάλυψη αυτή μάλιστα του ανταποκριτή του ΡΙΚ σχετικά με τα όσα δήλωσε ο κ. Έιντε προκάλεσαν την έκπληξη των παρουσιαστών της εκπομπής.

Δείτε το βίντεο: 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Έιντε δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με παρόμοιου είδους δηλώσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την διάρκεια της διασκέψεως στη Γενεύη εκνεύρισε την δική μας αντιπροσωπεία όταν ισχυρίστηκε και πάλι σε ερώτηση Κύπριου συναδέλφου, αν ο ΟΗΕ έχει προσκαλέσει επίσημα την Κυπριακή Δημοκρατία να συμμετάσχει. Ο ίδιος έχασε τα λόγια του για να απαντήσει ότι την διάσκεψη την έχουν μεταφέρει στη Γενεύη ο Αναστασιάδης και ο Ακιντζί και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να καλέσουν τους εαυτούς τους.

Δείτε το βίντεο: 

Εκ των υστέρων ανακάλεσε, απολογήθηκε στον κ. Χριστοδουλίδη και ανασκεύασε ξεκαθαρίζοντας ότι την διάσκεψη την έχουν συγκαλέσει τα Ηνωμένα Έθνη.

Παράλληλα στο εσωτερικό μέτωπο τα κόμματα της αντιπολίτευσης βράζουν και ζητούν την απομάκρυνση του ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας, κυβέρνηση και ΑΚΕΛ έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο του και δεν αποκλείεται την «σωστή στιγμή» να ζητήσουμε και την απομάκρυνση του.  

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top