ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καυστικός ο Σερντάρ Ντενκτάς – «Ο Ακιντζί έκανε υποχωρήσεις στην Γενεύη»

Καυστικός ο Σερντάρ Ντενκτάς – «Ο Ακιντζί έκανε υποχωρήσεις στην Γενεύη»

Την άποψη ότι ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιτνζί έκανε υποχωρήσεις κατά τις συνομιλίες στην Γενεύη εξέφρασε ο “αναπληρωτής πρωθυπουργός” και “υπουργός οικονομικών” Σερντάρ Ντενκτάς σε ομιλία του σε εκδήλωση με τον τίτλο “Η υπόθεση της Κύπρου και οι τελευταίες εξελίξεις”, στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικές τ/κ ιστοσελίδες, ο κ. Ντενκτάς στην ομιλία του είπε ότι ο πατέρας του, πρώην ηγέτης των Τ/κ Ραούφ Ντενκτάς, μαζί με τους στενούς του συνεργάτες εργάστηκαν για μια λύση “όχι γιατί πρέπει να βρεθεί μια λύση αλλά ζητώντας τα δικαιώματα τους”.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις είπε ότι οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν την Πέμπτη μετά τις συναντήσεις στην Γενεύη και Μον Πελεράν και ισχυρίστηκε ότι ο λόγος της μη επίλυσης του Κυπριακού είναι η στάση της ε/κ πλευράς να είναι ο μόνος ιδιοκτήτης της Κύπρου.

“Εμείς θέλουμε συνεταιρισμό, αυτοί πλήρη ιδιοκτησία. Αυτό δεν θα οδηγήσει σε λύση” είπε.

Ανέφερε ακόμα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ότι μετά τον Απρίλιο οι Ε/κ εισέρχονται σε προεκλογική περίοδο κάτι που θα σταματήσει τη διαδικασία και πρόσθεσε ότι οι Τ/κ ζουν για μισό αιώνα στην αβεβαιότητα και είπε ότι αυτό είναι άδικο.

Σχετικά με το θέμα των εγγυήσεων είπε ότι αν ο τουρκικός στρατός αποχωρήσει από το νησί τότε δεν θα μπορέσει να επιστρέψει πίσω και ότι η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων θα μετατρέψει την Κύπρο σε Κρήτη.

Οι εγγυήσεις και ο τουρκικός στρατός αποτελούν ένα ευαίσθητο θέμα για τους Τ/κ, σύμφωνα με τον κ. Ντενκτάς και χωρίς αυτά οι Τ/κ θα ψηφίσουν όχι σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα “και με μεγάλη πλειοψηφία θα γίνει αυτό”.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top