Μέρκελ: Η ευρωζώνη πρέπει να μείνει ενωμένη

Μέρκελ: Η ευρωζώνη πρέπει να μείνει ενωμένη

Η ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει ενιαία, δήλωσε την Πέμπτη η Καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, καλώντας ταυτόχρονα τα κράτη μέλη του ενιαίου νομίσματος να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους.

"Για εμένα, δεν υπάρχει θέμα δύο ταχυτήτων εντός της ευρωζώνης", τόνισε η Μέρκελ. "Η ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει ενιαία. Και αυτό που συμφωνήσαμε πρέπει να γίνει από κοινού, από όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης", επέμεινε η Καγκελάριος, εκ νέου υποψήφια των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) για το αξίωμα στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε χθες Τετάρτη ότι εάν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της οικονομίας της θα όφειλε να φύγει από την ευρωζώνη.

"Η πίεση στους Ελληνες για να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστεί ώστε (η ελληνική οικονομία) να γίνει ανταγωνιστική, σε διαφορετική περίπτωση (η χώρα) δεν μπορεί να μείνει στη νομισματική ένωση", υποστήριξε ο Σόιμπλε μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE