Περιπολικά της Κυπριακής Αστυνομίας χρησιμοποιούνται ως νεκροφόρες! Απίστευτη παραδοχή αξιωματικού – «Κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών»

Περιπολικά της Κυπριακής Αστυνομίας χρησιμοποιούνται ως νεκροφόρες! Απίστευτη παραδοχή αξιωματικού – «Κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών»

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από την Βουλή την συγκατάθεση της ώστε να εγκριθούν κονδύλια γα διάφορες δαπάνες.

Ανάμεσα σε αυτές τις δαπάνες είναι και η αγορά υπηρεσιών μεταφοράς νεκρών!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», σε επιστολή του ο Αστυνόμος Β’ Θεμιστός Αρναούτης προς τον αρχηγό της Αστυνομίας, γνωστοποιεί την ανάγκη να αγοραστούν οι εν λόγω υπηρεσίες το 2017. Το ποσό των υπηρεσιών ανέρχεται στις 180 χιλ ευρώ.

Αυτό που προκαλεί κυριολεκτικά εντύπωση είναι ότι μέχρι σήμερα η Αστυνομία σε σκηνές εγκλημάτων και αιφνίδιων θανάτων μετέφερε τους νεκρούς μέσα στα περιπολικά.

Αυτό επιβεβαιώνει ο ίδιος ο κ. Αρναούτης στην επιστολή του όπου σημειώνει χαρακτηριστικά:

«H Αστυνομία δεν διαθέτει ειδικά διαμορφωμένα οχήματα για μεταφορά νεκρών. Μέχρι τώρα τέτοιες μεταφορές γίνονταν με τα οχήματα που είχε στη διάθεση της η κάθε Υπηρεσία, τα οποία να σημειωθεί ότι χρησιμοποιούνται και για οποιοδήποτε άλλο σκοπό, κάτι που εγκυμονεί  κινδύνους μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Τονίζεται επίσης ότι δεν υπάρχουν ειδικά καταρτισμένα/ εκπαιδευμένα μέλη για τέτοιο σκοπό». 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ντουζαρίκ για συνάντηση ΠτΔ – Ερχιουμάν – Ετοιμότητα για διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ

Ντουζαρίκ για συνάντηση ΠτΔ – Ερχιουμάν – Ετοιμότητα για διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ

Για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων τους, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Ερχιουμάν, είχαν σήμερα μια επίσημη συνάντηση υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

BEST OF TOTHEMAONLINE