ΠΑΡΑ-THEMA

Αλήθεια Άριστε, ποιον εξυπηρέτησες με τις αναφορές σου για τους νεοφασίστες ΑΠΟΕΛίστες;

Αλήθεια Άριστε, ποιον εξυπηρέτησες με τις αναφορές σου για τους νεοφασίστες ΑΠΟΕΛίστες;

Τον Άριστο τον Δαμιανού, ούτε προδότη τον θεωρώ, ούτε Τουρκόσπορο επειδή είναι ΑΚΕΛικός όπως διάφοροι αυθαίρετα γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μόνο και μόνο επειδή διαφωνούν μαζί του. Η άποψη μου δεν άλλαξε ούτε μετά την τοποθέτηση του στο ΡΙΚ την Πέμπτη για μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ που ασπάζεται τον νεοφασισμό.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Εξάλλου, αυτά που είπε ο Άριστος (και τα λέω όχι μόνο ως δημοσιογράφος αλλά και ως φίλαθλος του ΑΠΟΕΛ) δεν είναι δυστυχώς, αβάσιμα.

Όλοι γνωρίζουμε ότι στις τάξεις της ομάδας υπάρχουν οπαδοί που ασπάζονται την νέο – φασιστική ιδεολογία. Μικρή μερίδα μεν, υπαρκτή όμως δε. Κάποιοι εξ αυτών δέρνουν Τουρκοκύπριους; Η απάντηση είναι, ναι. Ζωγραφίζουν σβάστικες και αγκυλωτούς σταυρούς; Όντως ζωγραφίζουν. Πρέπει η Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και να τους παραπέμπει στη δικαιοσύνη; Πρέπει.

Φέρει όμως ευθύνη η διοίκηση της εταιρείας ή το σωματείο γι΄ αυτές τις καταδικαστέες συμπεριφορές; Ασφαλώς και όχι. Εκφράζουν αυτές οι πρακτικές με την συντριπτική πλειοψηφία των ΑΠΟΕΛιστών; Και πάλι η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι.

Όμως πέραν τούτου, ακόμη και αν αποδεχτούμε ότι όσα ο κ. Δαμιανού έχουν βάση, υπάρχει ένα απλό ερώτημα το οποίο δεν κατάφερα να απαντήσω.

Ποιον εξυπηρετούν τη δεδομένη χρονική στιγμή οι εν λόγω αναφορές του από αέρος, για τους νεοφασίστες ΑΠΟΕΛίστες, που δέρνουν Τουρκοκύπριους;

Την ίδια ημέρα που ο κατοχικός ηγέτης αποχώρησε από τις συνομιλίες με το επιχείρημα ότι οι Ελληνοκύπριοι είναι ακραίοι, θέλουν ένωση με την Ελλάδα και ως εκ τούτου οι Τουρκοκύπριοι κινδυνεύουν με αφανισμό όπως την δεκαετία του ’60, ένας Ελληνοκύπριος πολιτικός φώναζε στο ΡΙΚ πόσο δίκαιο έχουν!

Ενδυναμώνουμε, δηλαδή, δημοσίως την επιχειρηματολογία του Ακιντζί και κυρίως της Τουρκίας, η οποία απαιτεί μόνιμες εγγυήσεις στο νησί άρα και στρατεύματα, για να προστατεύει τάχα τους Τουκροκύπριους από τους κακούς και ακραίους Ελληνοκύπριους.

Με άλλα λόγια, παραδεχόμαστε ότι ορθώς η Τουρκία και ο μέγας νεοφασίστας Ερντογάν (τον οποίο δεν είμαι σίγουρος αν ποτέ το ΑΚΕΛ τον χαρακτήρισε ως τέτοιο) δεν αποδέχονται να φύγουν από την Κύπρο.

Και όλα αυτά, επαναλαμβάνω, την ημέρα που οι συνομιλίες ναυαγούσαν με ευθύνη υποτίθεται της δικής μας πλευράς ένεκα ενωτικού δημοψηφίσματος.

Οι αναφορές του Άριστου όσο βάσιμες και αν ήταν, δίνουν συγχωροχάρτι στην Τουρκία και την απενοχοποιούν για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος της Κύπρου και των Ελληνοκυπρίων.

Διότι ας μην ξεχνούμε ότι η εισβολή το ’74 έγινε με την πρόφαση ότι κινδύνευε η ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων.

Ε, ποιους τελικά εξυπηρετούν τέτοιες δημόσιες αναφορές Άριστε;

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top