Πάνω από 1000 αυτοκίνητα κλάπηκαν τα τελευταία τρία χρόνια – Μόνο τα μισά βρέθηκαν – Ποια οχήματα προτιμούν οι κλέφτες

Πάνω από 1000 αυτοκίνητα κλάπηκαν τα τελευταία τρία χρόνια – Μόνο τα μισά βρέθηκαν – Ποια οχήματα προτιμούν οι κλέφτες

1032 οχήματα κλάπηκαν την τριετία 2014-15-2016 σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας.

Από τα χίλια και πλέον οχήματα, μόλις τα μισά κατέστη δυνατό να εντοπιστούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», οι δράστες προτιμούν οχήματα μικρού κυβισμού συγκεκριμένων μάρκων, τα οποία είναι και ευκολότερο να κλαπούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλά οχήματα πολλές φορές χρησιμοποιούνται για εγκληματικές ενέργειες, ενώ τα πλείστα καταλήγουν στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.

Όπως δείχνουν και τα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας, για το έτος 2016, 306 οχήματα κλάπηκαν εκ των οποίων τα 188 βρέθηκαν από την Αστυνομία.

Το 2015, 321 οχήματα «έκαναν φτερά» με μόλις τα 157, ενώ το 2014, 405 οχήματα κλάπηκαν και κατέστη δυνατός ο εντοπισμός 197!

Πρώτη επαρχία στις κλοπές οχημάτων είναι η Λεμεσός, δεύτερη η Λευκωσία, τρίτη η Λάρνακα, τέταρτη η Πάφος και τελευταία η Επαρχία Αμμοχώστου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Στο 97,3% αναμένεται να φθάσει η απορρόφηση των πόρων που αναλογούν στην Κύπρο από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τις συνολικές εισπράξεις να υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου €992 εκατ. μετά και την τελική εκταμίευση που αναμένεται τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE