ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H ανατριχιαστική «λεπτομέρεια» που δεν πρόσεξε κανείς στο θανατηφόρο του 17χρονου Ανδρέα Αλεξίου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙA

H ανατριχιαστική «λεπτομέρεια» που δεν πρόσεξε κανείς στο θανατηφόρο του 17χρονου Ανδρέα Αλεξίου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙA

Η Κυπριακή Δικαιοσύνη θα κρίνει την ενοχή ή όχι, του μοιραίου 56χρονου οδηγού του λεωφορείου που φέρεται να έκοψε τον δρόμο, του άτυχου 17χρονου Ανδρέα Αλεξίου το βράδυ του Σαββάτου (25/2) στη Λάρνακα, αποκόπτοντας μαζί και το νήμα της ζωής του.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Με το άκουσμα της συγκλονιστικής είδησης, ολόκληρη η Λάρνακα βυθίστηκε στο πένθος με πιο τραγική φιγούρα ασφαλώς την χαροκαμένη μάνα του Ανδρέα.

Οι συνθήκες του θανατηφόρου διερευνώνται από την Αστυνομία η οποία είχε προχωρήσει άμεσα στη σύλληψη του οδηγού βάσει δικαστικού εντάλματος για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Όπως ήδη σημειώσαμε το μόνο αρμόδιο σώμα που θα αποφανθεί για την ενοχή του ή όχι του εν λόγω οδηγού, είναι η Κυπριακή Δικαιοσύνη, την οποία και εμπιστευόμαστε.

Ωστόσο, πέραν των όποιων ενδεχόμενων αδικημάτων του 56χρονου που φέρεται να επέφεραν το θάνατο του άτυχου Ανδρέα, ένα άλλο μεγάλο ΓΙΑΤΙ κατακλύζει τις σκέψεις όλων μας.

Ο αδικοχαμένος Ανδρέας ως γνωστό δεν έφερε το κράνος του. Ασφαλώς και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν σε περίπτωση που το φορούσε θα αποφεύγαμε το μοιραίο.

Ξεκαθαρίζουμε ρητώς, ότι με την αναφορά του εν λόγω γεγονότος δεν επιχειρούμε να απαλλάξουμε τον άλλο οδηγό από τις όποιες φερόμενες ευθύνες του, παρά μόνο να στείλουμε έστω και τώρα, μετά τον τραγικό θάνατο του νεαρού Ανδρέα ένα μήνυμα σε όλους τους νεαρούς «Ανδρέηδες» εκεί έξω. 

Φοράτε το κράνος σας. Φοράτε τη ζώνη σας.

Η τραγική «λεπτομέρεια» λοιπόν, που μας συγκλόνισε βλέποντας τις φωτογραφίες της μοιραίας σύγκρουσης, ήταν το γεγονός ότι ο Ανδρέας, είχε μαζί του το κράνος του, μέσα στο μοτοποδήλατο του. Επέλεξε όμως να μην το φορέσει…

Ένα όμως εξίσου ηχηρό μήνυμα πρέπει να στείλουμε και σε όλους τους οδηγούς οχημάτων εκεί έξω. Υπάρχουν και μοτοσικλετιστές στο οδικό δίκτυο και αξίζουν περισσότερης σημασίας και προσοχής ίσως από κάθε άλλο!

Ας είναι λοιπόν ελαφρύ τα χώμα που θα αναπαύσει τον Ανδρέα και ας ευχηθούμε να ήταν ο τελευταίος νεαρός συμπατριώτης μας που ξεψυχά τόσο άδικα και πρόωρα στην άσφαλτο.

Αιωνία του η μνήμη… 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στη Σλοβακία: Πυροβολισμοί μετά από συνεδρίαση της κυβέρνησης - Τραυματίστηκε ο πρωθυπουργός Φίτσο

Θανατηφόρο δυστύχημα: «Μίλησε» η νεκροτομή του 79χρονου Γεώργιου Μιχαήλ – Όσα κατέδειξε

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας

Silia Kapsis: «Έχω να δω τον πατέρα μου από 5 χρονών, δεν με πήρε τηλέφωνο ούτε καν μετά την Eurovision»



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top