ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έφτασε η ώρα του Ρίκκου – Ποινή μέχρι και επτά χρόνια φυλάκισης

Έφτασε η ώρα του Ρίκκου – Ποινή μέχρι και επτά χρόνια φυλάκισης

Έφτασε η ώρα που το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας θα ανακοινώσει την ποινή που θα επιβληθεί στους καταδικασθέντες Ρίκκο Ερωτοκρίτου, Ανδρέα Κυπρίζογλου, Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ.

Ολοκληρώνεται την 1η Μαρτίου η πολύκροτη υπόθεση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου με την επιβολή της ποινής.

Στις 10:30 το πρωί αρχίζει η διαδικασία στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας για την ανακοίνωση της ποινής των κατηγορούμενων, οι οποίοι θα μάθουν κατά πόσον θα βρεθούν πίσω από τα σίδερα ή θα τους επιβληθεί ποινή με αναστολή .

Θυμίζουμε πως στην τελευταία ακροαματική διαδικασία, οι δικηγόροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων προχώρησαν στις αγορεύσεις τους για μετριασμό της ποινής τους, παρουσιάζοντας σειρά ελαφρυντικών παραγόντων, καλώντας ταυτόχρονα το δικαστήριο να τους λάβει σοβαρά υπόψη.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμα, στην απόφαση τους οι τρεις δικαστές έκριναν ότι οι κατηγορίες εναντίον των κατηγορουμένων έχουν αποδειχθεί πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας και οι κατηγορούμενοι κρίνονται ένοχοι σε αυτές.

Συγκεκριμένα, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου βρέθηκε ένοχος σε έξι κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα του δεκασμού δημοσίου λειτουργού, της δωροληψίας οικείων δημόσιων αξιωματούχων, των συναλλαγών με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, της συνωμοσίας προς ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης, της συνωμοσίας προς καταδολίευση και της κατάχρησης εξουσίας.

Ο Παναγιώτης Νεοκλέους και  το δικηγορικό γραφείο Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ βρέθηκαν ένοχοι σε πέντε κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα του δεκασμού δημοσίου λειτουργού, της ενεργού δωροδοκίας οικείων δημόσιων αξιωματούχων, των συναλλαγών με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, της συνωμοσίας προς ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και της συνωμοσίας προς καταδολίευση.

Ο Ανδρέας Κυπρίζογλου βρέθηκε ένοχος σε δύο κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της συνωμοσίας προς ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και της συνωμοσίας προς καταδολίευση. 

Οι κατηγορίες για τις οποίες κρίθηκαν ένοχοι οι Ερωτοκρίτου, Νεοκλέους και Δικηγορικό Γραφείο Νεοκλέους επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης επτά χρόνια, ενώ οι κατηγορίες του Κυπρίζογλου επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης τριών χρόνων.   

Πέραν όμως από την ποινή που θα τους επιβληθεί οι τρεις δικηγόροι θα έρθουν αντιμέτωποι και με πειθαρχική δίωξη που πρόκειται να ασκήσει αυτεπάγγελτα το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο των δικηγόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαθαίνει την ποινή που θα του επιβάλει το Κακουργιοδικείο ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου

Την 1 Μαρτίου θα ακούσουν την ποινή τους οι Ερωτοκρίτου, Κυπρίζογλου, Νεοκλέους και το δικηγορικό γραφείο Α. Νεοκλέους

ΔΙΚΗ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ: Απολογήθηκε ο Ρίκκος προς τους δικαστές – «Έπρεπε να συνεννοηθώ με το δικηγόρο μου»

ΔΙΚΗ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ: Απολογήθηκε ο Ρίκκος προς τους δικαστές – «Έπρεπε να συνεννοηθώ με το δικηγόρο μου»

Δίκη Ρίκκου: Αγόρευση για μετριασμό της ποινής

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top