ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες ιδέες για τη μεταρρύθμιση στη ΔΥ παρουσίασε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω στους Οικολόγους

Νέες ιδέες για τη μεταρρύθμιση στη ΔΥ παρουσίασε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω στους Οικολόγους

Καινούργιες ιδέες σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση στη Δημόσια Υπηρεσία παρουσίασε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργο Περδίκη.

Αυτές αφορούν, σύμφωνα με τον Υφυπουργό, αλλαγές σε ό,τι αφορά τη διενέργεια των πειθαρχικών ερευνών και τις πειθαρχικές ποινές, την αξιολόγηση «180 μοιρών» δηλαδή αξιολόγηση και των προϊστάμενων από τους υφιστάμενους αλλά και τις μετατάξεις, τις μόνιμες δηλαδή μεταθέσεις από ένα Τμήμα σε άλλο. Ο Υφυπουργός εξέφρασε και την πεποίθηση ότι σύντομα θα υπάρχουν ενώπιον της Βουλής νέα νομοσχέδια.

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να ακούσουμε τις νέες σκέψεις και ιδέες που φέρνει ο Υφυπουργός σε ό,τι αφορά τα νομοσχέδια για μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας,» δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της δουλειάς που έκανε ο Υφυπουργός και οι συνεργάτες του.

«Έρχεται με ανανεωμένες ιδέες πολύ κοντά στις προτάσεις που έχουμε καταθέσει κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών» πρόσθεσε ο κ. Περδίκης, δηλώνοντας παράλληλα αισιόδοξος ότι αυτή η νέα προσέγγιση θα αντιμετωπιστεί θετικά.

Ανέφερε ακόμη ότι κατά τη συνάντηση υπενθύμισε εκ νέου στον Υφυπουργό ότι βρίσκεται ήδη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και θα έπρεπε ήδη να προχωρήσει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τις αποσπάσεις, προσθέτοντας πως ζήτησε από τον Υφυπουργό και τη δική του παρέμβαση προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για να συζητηθεί και να προχωρήσει το ήδη συζητημένο αυτό νομοσχέδιο.

Ο κ. Περδίκης είπε ακόμη ότι το Κίνημα Οικολόγων αντιμετωπίζει πολύ θετικά τις καινούργιες ιδέες που κατέθεσε ο Υφυπουργός και εξέφρασε την ελπίδα πολύ σύντομα αυτές να κατατεθούν υπό τη μορφή νομοσχεδίων.

Σημείωσε επίσης ότι η Δημόσια Υπηρεσία στην Κύπρο η οποία αποτελείται από πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό χρειάζεται καλύτερη οργάνωση, καλύτερη πειθαρχία, καλύτερα συστήματα ελέγχου για να αποδώσει το καλύτερο για τον Κύπριο πολίτη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι απαίτηση της κοινωνίας αυτή η μεταρρύθμιση να γίνει το συντομότερο.

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Πετρίδης ευχαρίστησε τον Γιώργο Περδίκη για το ότι το Κίνημα Οικολόγων επέδειξε έντονο ενδιαφέρον για να προωθηθεί η μεταρρύθμιση ακόμη και μετά την καταψήφιση της πρώτης δέσμης νομοσχεδίων από τη Βουλή.

Ο κ. Πετρίδης είπε ότι η Κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί αρκετές από τις προτάσεις του Κινήματος Οικολόγων, το οποίο, όπως είπε, είναι ένα από τα κόμματα που υπέβαλαν συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες υιοθετούνται σε ένα μεγάλο βαθμό και ενσωματώνονται στα νομοσχέδια.

«Συμφωνούμε το υφιστάμενο σύστημα προαγωγών έχει χρεοκοπήσει, προάγει την κομματοκρατία, προάγει την αναξιοκρατία, προσπαθούμε από κοινού να βρούμε αυτούς τους τρόπους που θα πατάξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή την εν δυνάμει διαφθορά και θα συνεχίσουμε τη διαβούλευση με τα κόμματα τα οποία ενδιαφέρονται» είπε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα υπάρχουν ενώπιον της Βουλής νέα νομοσχέδια.

Σε ερώτηση αναφορικά με το ποιες είναι αυτές οι καινούργιες ιδέες ο κ. Πετρίδης ανέφερε ενδεικτικά ότι προωθείται ένας διαφορετικός τρόπος σε ό,τι αφορά τη διενέργεια των πειθαρχικών ερευνών με διαφορετικές ποινές.

«Το σύστημα διενέργειας των πειθαρχικών ερευνών στη Δημόσια Υπηρεσία δεν αποδίδει, προάγει την ατιμωρησία, υπάρχουν συγκρουόμενα συμφέροντα, οι ποινές κάποτε χαϊδεύουν» ανέφερε, υποδεικνύοντας πως το όλο θέμα έχει μελετηθεί σε συνεργασία και με την Ελεγκτική Υπηρεσία.

Ανέφερε ακόμη πως προωθείται η αξιολόγηση των «180 μοιρών», δηλαδή από τους υφιστάμενους προς τους προϊστάμενους «με κάποιους τρόπους που ισχύουν σε άλλες χώρες και είναι όσο το δυνατόν εφαρμόσιμοι».

«Πρόκειται για θέματα που έχουν προκύψει στη Βουλή, κάποια έχουν προκύψει από εμάς και τα έχουμε επεξεργαστεί στην προσπάθεια να τα οριστικοποιήσουμε για να καταθέσουμε κάτι σαφές» σημείωσε.

Είπε επίσης ότι προτείνονται οι μετατάξεις στη Δημόσια Υπηρεσία δηλαδή η μόνιμη μεταφορά προσωπικού από το ένα Τμήμα στο άλλο. «Νομίζω βρήκαμε τις ασφαλιστικές δικλείδες και τον πρακτικό τρόπο για να γίνεται αυτό» είπε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top