ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Έγινε το «έλα να δεις» στον Γενικό Νοσοκομείο! «Έπεσε» ξύλο ανάμεσα σε τρανσέξουαλ και υπάλληλο μπροστά σε ασθενείς «Είσαι βρώμικη»

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Έγινε το «έλα να δεις» στον Γενικό Νοσοκομείο! «Έπεσε» ξύλο ανάμεσα σε τρανσέξουαλ και υπάλληλο μπροστά σε ασθενείς «Είσαι βρώμικη»

Σε εξέλιξη βρίσκεται ποινική και διοικητική έρευνα μετά από καταγγελία τρανσέξουαλ ατόμου, εναντίον λειτουργού του Γ.Ν. Λευκωσίας για πρόκληση σωματικής βλάβης, δημόσιας εξύβρισης και ανησυχίας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό έγινε παραμονές Χριστουγέννων, μπροστά στα μάτια δεκάδων ασθενών.

Σε έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως, Ελίζας Σαββίδου, παρατίθενται σε έκταση τα γεγονότα της υπόθεσης, μετά από καταγγελία που έθεσε ενώπιον της το εν λόγω τρανσέξουαλ άτομο (άνδρας που επεβλήθη σε εγχείρηση αλλαγής φύλου), το οποίο πλέον φέρει γυναικεία ταυτότητα.

Τι έγινε σύμφωνα με την παραπονούμενη

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα ισχυρίζεται, λόγω της μεγάλης διάρκειας της αναμονής για να εξεταστεί από χειρούργο ιατρό του Γ.Ν. Λευκωσίας και της πρόσφατης εγχείρησής της, κάθισε σε μια καρέκλα που πήρε από τη διπλανή κουζίνα.

Τότε, υπάλληλος του νοσοκομείου, που ανήκει στο γραμματειακό προσωπικό, την πλησίασε και χαμηλόφωνα την εξύβρισε με χυδαίο τρόπο, στη βάση της ταυτότητας του φύλου της, προσθέτοντας ότι οι καρέκλες είναι για να κάθονται οι «φυσιολογικοί» άνθρωποι.

Στη συνέχεια, η υπάλληλος απαίτησε, φωνάζοντας, να επιστρέψει την καρέκλα στη θέση της και αφού η παραπονούμενη την επέστρεψε στην κουζίνα, η υπάλληλος την πέταξε στο πάτωμα, φωνάζοντας ότι είναι βρόμικη και έχει μικρόβια.

Όταν η καταγγέλλουσα, εξήγησε στην υπάλληλο ότι είχε υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση, η υπάλληλος, της είπε ότι αυτό σημαίνει ότι έχει ακόμα περισσότερα μικρόβια και κάλεσε την ασφάλεια του νοσοκομείου (αστυνομικούς) για να τη διώξουν από εκεί.

Σύμφωνα με την καταγγελία της παραπονούμενης, η υπάλληλος είπε στους αστυνομικούς ότι, είχε απρεπή συμπεριφορά γι’ αυτό και ζήτησε να την διώξουν.

Στην προσπάθεια της η καταγγέλλουσα να κρατήσει τα στοιχεία της υπαλλήλου, φωτογράφισε με το κινητό της την ταμπέλα με το όνομά της, προκαλώντας την αντίδραση της υπαλλήλου, η οποία κτύπησε στην πλάτη την παραπονούμενη και έφραξε με το πόδι της το ανσανσέρ ώστε να μην της επιτραπεί η φυγή.

Τότε, επενέβηκε η ασφάλεια του νοσοκομείου, ζητώντας από την παραπονούμενη να διαγράψει τη φωτογραφία.

Στα δικαστήρια – Ισχυρισμοί υπαλλήλου

Στο πλαίσιο της διερεύνησης, η υπάλληλος κλήθηκε και προσήλθε με το δικηγόρο της στις 7/3/17, στο γραφείο της επιτρόπου Διοικήσεως για να παραθέσει την δική της άποψη.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Επιτρόπου, η υπάλληλος απέρριψε ως αναληθές τους ισχυρισμούς της καταγγέλλουσας, τονίζοντας ότι δεν την γνώριζε, ούτε εκείνη ούτε το ιατρικό ιστορικό της.

Στην τοποθέτησή της, η υπάλληλος αναφέρει επίσης ότι, λόγω του ότι η καταγγέλλουσα πράγματι είχε μεταφέρει την καρέκλα και καθόταν σε ένα σημείο ανάμεσα στην τουαλέτα και στην κουζίνα του προσωπικού, της είπε στην παρουσία δύο νοσηλευτών, αν θα μπορούσε να έχει πάρει την καρέκλα στη θέση της, κάτι που πυροδότησε την έντονη αντίδρασή της παραπονούμενης, η οποία την εξύβρισε και την ακολούθησε μέχρι το γραφείο της.

Λόγω του ότι η παραπονούμενη δεν έφευγε από το γραφείο της υπαλλήλου και συνέχιζε να φωνάζει και να βρίζει, αναγκάστηκε να καλέσει την ασφάλεια.

Η παραπονούμενη όμως, επέστρεψε μετά από λίγο στο γραφείο για να φωτογραφίσει την ταμπέλα με το όνομα της υπαλλήλου, η τελευταία ξανά κάλεσε την ασφάλεια.

Επειδή όμως η ασφάλεια καθυστερούσε και η παραπονούμενη μπήκε στο ασανσέρ για να φύγει, πράγματι, όπως αναφέρει, έβαλε το πόδι της για να την σταματήσει και η άλλη την κλότσησε.

Έτσι και η ίδια η υπάλληλος, προέβη σε καταγγελία σε βάρος της παραπονούμενης στην Αστυνομία. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top