ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Υπουργείο Μεταφορών απαντά στα δημοσιεύματα για τη στέγαση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας

Το Υπουργείο Μεταφορών απαντά στα δημοσιεύματα για τη στέγαση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας

Ανακοίνωση-απάντηση στα όσα αναφέρουν δημοσιεύματα σε σχέση με τη στέγαση των γραφείων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας στο κτήριο Alpha Business Centre στην οδό Πινδάρου 27 στην Λευκωσία εξέδωσε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Στην ανακοίνωση του ΓΤΠ το Υπουργείο σημειώνει ότι τον Αύγουστο του 2015, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας ζήτησε, με επιστολή του προς τον Κεντρικό Φορέα Στέγασης Κρατικών Υπηρεσιών, παραχώρηση έγκρισης για μεταστέγαση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας και ταυτόχρονα παραχώρηση έγκρισης για ανανέωση του ενοικιαστηρίου συμβολαίου του υφιστάμενου κτιρίου για περίοδο ενός έτους. Όπως σημειώνεται ο κύριος λόγος της υποβολής του αιτήματος για μεταστέγαση του Τμήματος ήταν τα παράπονα μερίδας του προσωπικού για προβληματικό εξαερισμό του κτηρίου.

«Τον Δεκέμβριο του 2015, ο Κεντρικός Φορέας Στέγασης Κρατικών Υπηρεσιών παραχώρησε έγκριση για μεταστέγαση των Κεντρικών Γραφείων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας και, παράλληλα, παραχώρησε έγκριση για ανανέωση του ενοικιαστηρίου συμβολαίου, προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση του Τμήματος για μεταστέγαση» συνεχίζει η ανακοίνωση με το Υπουργείο να προσθέτει πως τον Αύγουστο του 2016, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας πληροφόρησε τον Κεντρικό Φορέα Στέγασης Κρατικών Υπηρεσιών για την διαδικασία που ακολουθήθηκε για μεταστέγαση με την πρόσκληση δήλωσης ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν δυο προτάσεις, εκ των οποίων η μια από τον ιδιοκτήτη (SOEC Development Ltd) του υφιστάμενου κτηρίου, η οποία μετά από σχετική αξιολόγηση κρίθηκε από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας ως η καταλληλότερη για στέγαση του Τμήματος και ως εκ τούτου, το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας εισηγήθηκε την παραμονή του στο υφιστάμενο κτήριο.

Σημειώνεται πως η δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος έγινε στον ημερήσιο Τύπο μέσω του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών και στην ιστοσελίδα του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας με πλήρη διαφάνεια. Παράλληλα, η προκήρυξη διαβιβάστηκε στον Σύνδεσμο Κτηματομεσιτών Κύπρου με παράκληση από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας για κυκλοφορία στα μέλη του.

Συνεπώς, αναφέρει το Υπουργείο Μεταφορών, η θέση ότι δεν ακολουθήθηκαν διαφανείς διαδικασίες για την ενοικίαση του κτηρίου είναι εντελώς ανυπόστατη.

Αναφέρει ακολούθως ότι τον Οκτώβριο του 2016, με βάση την εισήγηση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, ο Κεντρικός Φορέας Στέγασης Κρατικών Υπηρεσιών παραχώρησε έγκριση για υπογραφή νέου ενοικιαστηρίου συμβολαίου με τον ιδιοκτήτη του υφιστάμενου κτηρίου, νοουμένου ότι θα προηγηθεί διαπραγμάτευση για μείωση του ενοικίου και ο ιδιοκτήτης θα εκτελέσει τις εργασίες που απαιτούνται για διευθέτηση του θέματος μη επαρκούς εξαερισμού του κτηρίου με δική του δαπάνη.

«Είναι αυτονόητο ότι σε μια τέτοια διαπραγμάτευση το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, εάν δεν υπήρχαν ικανοποιητικοί χώροι στάθμευσης, θα μπορούσε κάλλιστα να το θέσει και να το διαπραγματευτεί» αναφέρεται.

Σημειώνεται στη συνέχεια πως τον Νοέμβριο του 2016, η Διευθύντρια του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας πληροφόρησε τον Κεντρικό Φορέα Στέγασης Κρατικών Υπηρεσιών ότι στο πλαίσιο διαπραγμάτευσης με τον ιδιοκτήτη του κτηρίου καταβλήθηκε προσπάθεια για μείωση του ενοικίου.

«Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης δεν αποδέχτηκε περαιτέρω μείωση της τιμής του ενοικίου πέραν της αρχικής μείωσης του 5% που έγινε με την υποβολή της δήλωσης ενδιαφέροντος (δηλαδή από €10,29/τ.μ./μήνα σε €9,78/τ.μ./μήνα). Ο ιδιοκτήτης, επίσης, συμφώνησε να προχωρήσει με την εκτέλεση των εργασιών που απαιτούνται για τον επαρκή εξαερισμό του κτηρίου μετά την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου».

Με βάση τα πιο πάνω και σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο Μεταφορών, η Διευθύντρια του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας ζήτησε την τελική έγκριση του Κεντρικού Φορέα Στέγασης Κρατικών Υπηρεσιών για ανανέωση του ενοικιαστηρίου συμβολαίου.

Το Υπουργείο Μεταφορών συνεχίζει αναφέροντας ότι τον Φεβρουάριο του 2017, ο Κεντρικός Φορέας Στέγασης Κρατικών Υπηρεσιών ζήτησε από την Διευθύντρια του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας όπως υποβληθεί το Πιστοποιητικό Έγκρισης του κτηρίου, το οποίο και υποβλήθηκε τον ίδιο μήνα. «Το θέμα θα τεθεί σε επόμενη συνεδρία του Φορέα Στέγασης Κρατικών Υπηρεσιών για λήψη απόφασης» αναφέρεται.

Το Υπουργείο Μεταφορών αναφέρει επίσης το ότι στην πρόσκληση δήλωσης ενδιαφέροντος που δημοσιεύτηκε από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρεται ότι το κτήριο πρέπει να διαθέτει 80 χώρους στάθμευσης, εκ των οποίων οι 15 να είναι καλυμμένοι καθώς και τέσσερις χώρους στάθμευσης επισκεπτών, εκ των οποίων ένας (1) τουλάχιστον χώρος να είναι για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το Υπουργείο τονίζει ότι «το κτήριο διαθέτει τρεις υπόγειους χώρους στάθμευσης με χωρητικότητα πέραν των 190 χώρων στάθμευσης για τις ανάγκες όλου του κτηρίου» και πως «από τους υπό αναφορά χώρους στάθμευσης χρησιμοποιούνται οι 54 από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας με βάση τις σημερινές του ανάγκες» ενώ «σε περίπτωση που στο μέλλον διαφοροποιηθούν οι ανάγκες του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, τότε θα μπορούν να του διατεθούν οι επιπλέον χώροι στάθμευσης που θα απαιτηθούν».

Σημειώνεται τέλος ότι στη γραπτή απάντηση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας προς τον Γενικό Ελεγκτή αναφέρει ρητά ότι οι σημερινές ανάγκες του Τμήματος ικανοποιούνται με τους 54 χώρους στάθμευσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Προεδρία: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»

Προεδρία: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»

Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ αποτελεί την σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία της χώρας μας, αναφέρει η Προεδρία με αφορμή την επέτειο 20 χρόνων από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top