ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Κυπριακά πρωτοσέλιδα: Στο επίκεντρο οι διεργασίες του ενδιάμεσου για τις Προεδρικές και οι επαφές Χριστοδουλίδη στις ΗΠΑ

Κυπριακά πρωτοσέλιδα: Στο επίκεντρο οι διεργασίες του ενδιάμεσου για τις Προεδρικές και οι επαφές Χριστοδουλίδη στις ΗΠΑ

Οι διεργασίες στον ενδιάμεσο χώρο για τις προεδρικές εκλογές του 2018, θέματα επενδύσεων και συνδικαλιστικά, καθώς και οι επαφές του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στις ΗΠΑ και το θέμα κατά πόσον υπάρχει ασυμβίβαστο για τον Υπουργό Εσωτερικών, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλονται στον σημερινό κυπριακό Τύπο.

Με τίτλο “3 χρόνια 3 δις ξένες επενδύσεις” η “Αλήθεια” γράφει ότι παρά τη δεινή οικονομική θέση που βρέθηκε η Κύπρος τα τελευταία χρόνια η οικονομία έμεινε όρθια λόγω σημαντικών άμεσων ξένων επενδύσεων οι οποίες άγγιξαν τα 3 δις ευρώ και ότι πόλος έλξης για ξένους επενδυτές είναι ο τουρισμός, η ενέργεια, η φαρμακοβιομηχανία, το λιανικό εμπόριο και οι τράπεζες. Αλλού, γράφει ότι έσκασε στα γέλια η Γερμανίδα Καγκελάριος με την μεγάλη υπογραφή του Προέδρου Αναστασιάδη που επισκίαζε την υπογραφή του Γάλλου Προέδρου. Γράφει ακόμη ότι ο Κυβ. Εκπρόσωπος προετοιμάζει στην Ουάσινγκτον συνάντηση Τραμπ – Αναστασιάδη.

“Η Σημερινή” υπό τον τίτλο “Παιχνίδια τακτικής στον ενδιάμεσο χώρο” γράφει ότι προς κοινή διακήρυξη οδεύουν οι τέσσερις του Κέντρου ενώ γράφει ότι ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γ. Λιλλήκας έστειλε επιστολή με την οποία καταγγέλλει διαδικασίες ατέρμονου διαλόγου. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι κλιμακώνει τις εκστρατείες η Αστυνομία Κύπρου και ότι χιλιάδες είναι οι καταγγελίες ήδη για διάφορες τροχαίες και άλλες παραβάσεις. Προβάλλει επίσης συνέντευξη στο ΚΥΠΕ της Υπουργού Εργασίας, η οποία δήλωσε ότι ετοιμάζεται νέο εθνικό σχέδιο δράσης για την αναπηρία.

“Κλειδώνει με τον Νικόλα” είναι ο τίτλος της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος” που γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είναι φαβορί για υποψήφιος του ενδιάμεσου χώρου στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές ενώ αναφέρεται σε δυσαρέσκεια στο στρατόπεδο της Συμμαχίας Πολιτών. Σε άλλο της δημοσίευμα η εφημερίδα γράφει ότι σύμφωνα με τον ΚΕ Νίκο Χριστοδουλίδη, ο ΓΓ του ΟΗΕ εμφανίζεται δεκτικός στις ανησυχίες της ε/κ πλευράς και ότι αύριο ο Εκπρόσωπος συναντάται με τον Ρέινς Πρίμπους. Επίσης, η εφημερίδα αναφέρει ότι επαναφέρεται το θέμα του ωραρίου των στρατιωτικών.

Η “Χαραυγή” με τίτλο “Βασικό δικαίωμα ο συνδικαλισμός, λέει ο ILO” γράφει ότι το συνδικαλίζεσθαι και οι διευκολύνσεις από το κράτος για την άσκηση των καθηκόντων των συνδικαλιστών στη Δημ. Υπηρεσία ευρύτερα αποτελεί βασικό δικαίωμα και όχι `διαφθορά` όπως χαρακτήρισε ο Πρύτανης του ΠΚ τις ανθρωποώρες που `σπαταλούνται` για το συνδικαλισμό. Αλλού, γράφει ότι σήμερα τα σπουδαία για το ασυμβίβαστο ή όχι του ΥΠΕΣ. Επίσης, σε άλλο της δημοσίευμα αναφέρει ότι SOS εκπέμπουν οι ναυαγοσώστες για τις συνθήκες εργασίας τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top