ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δίκη Ηροδότου: Τον κτύπησε και συνέχισε με την ίδια ταχύτητα η κατηγορούμενη! –Τριανταφυλλίδης για το video: «Δεν χρειάζεται να το δούμε...» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Δίκη Ηροδότου: Τον κτύπησε και συνέχισε με την ίδια ταχύτητα η κατηγορούμενη! –Τριανταφυλλίδης για το video: «Δεν χρειάζεται να το δούμε...» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Αναβίωσαν οι τραγικές στιγμές του μοιραίου τροχαίου της 27ης Δεκεμβρίου του 2007 στη Λεμεσό, με θύμα τον 17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Στην δικάσιμο της Τρίτης (28/03) για την υπόθεση σε βάρος της Έφης Ηροδότου, κατέθεσε ο λοχίας του Αρχηγείου υπεύθυνος για τις αναπαραστάσεις τροχαίων, Ευριπίδης Ανδρέου. 

Μάλιστα, στο πλαίσιο της διαδικασίας προβλήθηκε οπτικό υλικό από την αναπαράσταση του τροχαίου, ενώ κατατέθηκαν και φωτογραφικά τεκμήρια από τη σκηνή.

Όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, η Έφη Ηροδότου συμπεριφέρθηκε οδηγικά λες και δεν υπήρχαν φώτα τροχαίας στο σημείο. Κτύπησε την μοτοσικλέτα του Ιωάννου και συνέχισε την πορεία της με την ίδια ταχύτητα!

Από το βίντεο προκύπτει ότι η σύγκρουση έγινε από γωνία 135 μοιρών. Δηλαδή, η Ηροδότου κτύπησε τον Αιμίλιο με την δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου και το δεξιό μπροστινό μέρος του προφυλακτήρα του οχήματος της . Μετά τη σύγκρουση ο Αιμίλιος κτύπησε πάνω στα γυαλιά της μπροστινής και πισινής πόρτας.  

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Έφης Ηροδότου, Κρις Τριανταφυλλίδης, είχε φέρει ένσταση στην προβολή του οπτικού υλικού. 
«Ο χρόνος είναι πολύτιμος. Δεν χρειάζεται να δούμε το βίντεο» είπε χαρακτηριστικά. Διαφώνησε, ωστόσο, η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής. Η Αντιγόνη Μιχαήλ ανέφερε ότι είναι απαραίτητη η προβολή γιατί «έχω να κάνω κάποιες ερωτήσεις». Ο Δικαστήςε συμφώνησε.

Θυμίζουμε ότι η Ηροδότου κατηγορείται για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης πράξης και μη συμμόρφωσης σε φώτα τροχαίας, ενώ οι γονείς της κατηγορούνται για κατασκευή αποδεικτικών στοιχείων, πλαστογραφία, χρήση πλαστών εγγράφων, ψευδορκία – δωροδοκία και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

Σύμφωνα με μαρτυρία η Έφη Ηροδότου στις 27/12/2007 (04:50 τα ξημερώματα) περνούσε με κόκκινο στη διασταύρωση της οδού «Γρηγόρη Αυξεντίου» με τη λεωφόρο «Σπύρου Κυπριανού», με αποτέλεσμα να προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο. Θύμα της μοιραίας σύγκρουσης ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου, ο οποίος επέβαινε σε μοτοσικλέτα. Η Ηροδότου εγκατέλειψε τη σκηνή, ενώ η δίκη για το δυστύχημα, αποδείχθηκε καλά μαγειρεμένη, σύμφωνα με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που ζήτησε επανεκδίκαση. Η Ηροδότου είχε διαφύγει στην Ελλάδα με την οικογένειά της και δεν έδινε σημεία ζωής, παρόλο που ήταν Νο1 στην λίστα των καταζητούμενων από τις κυπριακές Αρχές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top