ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Κύπριος ομοφυλόφιλος και η Ρωσίδα σύντροφός «ανάγκασαν» την Δημοκρατία να πληρώσει 1,250 ευρώ για τον... γάμο τους!

Κύπριος ομοφυλόφιλος και η Ρωσίδα σύντροφός «ανάγκασαν» την Δημοκρατία να πληρώσει 1,250 ευρώ για τον... γάμο τους!

Όταν υπάρχει διαπίστωση Αρχών ότι το ζευγάρι ζει σε ξεχωριστά σπίτια, όταν ο Ελληνοκύπριος σύζυγος δίνει κατάθεση αναφέροντας ότι δεν συζεί με τη σύζυγό του, ότι είναι ομοφυλόφιλος και διατηρεί σχέσεις με άλλους άντρες, τότε το συμπέρασμα είναι ένα…

Το συμπέρασμα είναι ότι ο γάμος είναι εικονικός, ωστόσο για να ισχύει μια τέτοια απόφαση, θα πρέπει να ληφθεί με τον τρόπο που ορίζει ο γάμος.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», στην περίπτωση της Ρωσίδας που προσέφυγε στο Διοικητικό Δικαστήριο προσβάλλοντας την απόφαση με την οποία, ο γάμος της κηρύχθηκε εικονικός και διατάχθηκε να εγκαταλείψει την Κύπρο, παρά τα στοιχεία που υπήρχαν, διαπιστώθηκε πως ήταν αναιτιολόγητη.

Η Ρωσίδα, μετά την απόφαση του τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, άσκησε ιεραρχική προσφυγή και η τελεσίδικη απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών τής κοινοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014.

Στην επιστολή την οποία υπέγραφε, λειτουργός του υπουργείου, αναφερόταν ότι ο υπουργός «απέρριψε την ιεραρχική προσφυγή για τον λόγο ότι το ζεύγος δεν συζεί κάτω από την ίδια στέγη».

Πέραν από την επιστολή της λειτουργού, μετά από εξέταση του φακέλου της υπόθεσης, διαπιστώθηκε από το Διοικητικό Δικαστήριο ότι δεν υπήρχε κάποιο άλλο πρακτικό του υπουργού Εσωτερικών που να δικαιολογεί την απόφαση.

«Η απλή επίκληση από τον υπουργό Εσωτερικών ότι το ζεύγος δεν συζεί κάτω από την ίδια στέγη, ως πρόνοια του περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Νόμου, αποτελεί την κατάληξη ενός συλλογισμού και όχι της αιτιολογία του. Παραμένει άγνωστο, επί ποιων στοιχείων ακριβώς βασίστηκε και κατ’ απόρριψη ποιων άλλων στοιχείων του διοικητικού φακέλου, τα οποία είχαν τεθεί ενώπιον του με την ιεραρχική προσφυγή», αναφέρει χαρακτηριστική η απόφαση.

Το αποτέλεσμα ήταν, η ακύρωση της απόφασης και ο γάμος δεν θεωρείται πλέον εικονικός, με τα δικαστικά έξοδα (1 250 ευρώ) να πρέπει να πληρωθούν από την Δημοκρατία. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top