ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίδραση στις δηλώσεις Οζγκιουργκιούν ότι «δεν υπάρχουν Κύπριοι στην Κύπρο»

Αντίδραση στις δηλώσεις Οζγκιουργκιούν ότι «δεν υπάρχουν Κύπριοι στην Κύπρο»

Μεγάλη αντίδραση αλλά και συζήτηση, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκάλεσε δήλωση του “πρωθυπουργού” Χουσείν Οζγκιουργκιούν χθες ότι στην Κύπρο δεν υπάρχουν Κύπριοι.

Μιλώντας σε μια τελετή στο “πανεπιστήμιο” εγγύς Ανατολή για το Κυπριακό, ο κ. Οζγκιουργκιούν ανέφερε ότι “δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως Κύπριος. Υπάρχουν Ελληνες, υπάρχουν Τούρκοι. Στην Κύπρο αυτό είναι το πρόβλημα”. Οι Ε/κ, συνέχισε, έδωσαν τον αγώνα τους κάτω από την ελληνική σημαία.

“Η υπόθεση της Κύπρου δεν μπορεί να διευθετηθεί χωρίς την Τουρκία”. Εαν γίνει ένα βήμα στην Κύπρο αυτό γίνει από κοινού με την Τουρκία και τον τ/κ “λαό”, πρόσθεσε.

Αυτό το είχε πει παλαιότερο και ο πνευματικός ηγέτης της διαίρεσης του νησιού, Ραούφ Ντενκτάς, γράφει στο άρθρο του σήμερα ο διευθυντής ειδήσεων της Γενί Ντουζέν, Τζενκ Μουτλούγιακαλι σημειώνοντας ότι κι εκείνος ακόμα είναι συμπεριφερθεί με “συμπόνια”, περιοριζόμενος στο μοναδικό παράδειγμα “εξαίρεσης”: ¨τα γαϊδούρια της Κύπρου”. (σσ ο Ραούφ Ντενκτάς είχε δηλώσει ότι οι μόνοι Κύπριοι στην Κύπρο είναι τα γαϊδούρια”.


Ο Οζγκιουργκιούν δεν ανέφερε εάν υπάρχει “εξαίρεση” σημείωσε ο Μουτλούγιακαλι προσθέτοντας ότι “δεν μπορέσαμε να μάθουμε εάν τα γαϊδούρια είναι είτε τουρκικά είτε ελληνικά”.


Ο αρθρογράφος χαρακτηρίζει δε ενδιαφέρον το γεγονός ότι στους ανθρώπους που ήρθαν στα κατεχόμενα χρόνια πριν από την Τουρκία, ή τους έφεραν από την Τουρκίας, δεν υπήρξε η επιμονή ότι “είστε κι εσείς Τούρκοι, κι εμείς, όλοι είμαστε Τούρκοι”. Αντ` αυτού, σημειώνει, πάντοτε λέγονταν “Πλέον είμαστε Κύπριοι”.

Ο Τζενκ Μουτλούγιακαλι σημειώνει ότι η τ/κ κοινωνία είναι πολυπολιτισμική και αποδεκτική σε όλες τις ταυτότητες και γράφει πως όποτε πέρασε η λαίλαπα θυμού και μίσους λόγω της εθνικής ταυτότητας, το μόνο που άφησε πίσω είναι πόνο και δάκρυα. Εάν λέτε δεν υπάρχουν Κύπριοι, τότε δεν υπάρχει Κύπρος, καταλήγει στο άρθρο του ο Μουτλούγιακαλι.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάλιστα έχει κοινοποιηθεί το έγγραφο του αρχείου πληθυσμού του Υπουργείου Εσωτερικών  που πιστοποιεί ότι ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν είναι κάτοχος διαβατηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top