ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ενώ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ είπαν «όχι» στην αφαίρεση της σημαίας από τον Πενταδάκτυλο πέρασε απαρατήρητο – «Ο ρόλος του Αβέρωφ»

Γιατί ενώ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ είπαν «όχι» στην αφαίρεση της σημαίας από τον Πενταδάκτυλο πέρασε απαρατήρητο – «Ο ρόλος του Αβέρωφ»

Στα χαμηλά της ειδησεογραφίας πέρασε το γεγονός ότι η Βουλή της Κυπριακής Δημοκρατίας καταψήφισε σχέδιο ψηφίσματος το οποίο ζητούσε όπως αφαιρεθεί από τον Πενταδάκτυλο μας, η σημαία της ντροπής.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Ένα τέτοιο γεγονός, σε άλλη χρονική συγκυρία, θα έπαιζε ως πρώτο θέμα στα κανάλια και τις εφημερίδες.Αντί αυτού όμως, πέρασε στα χαμηλά ως τρίτο – τέταρτο θέμα στην καλύτερη των περιπτώσεων από όλα τα Μ.Μ.Ε μηδενός εξαιρουμένου.

Ο λόγος είναι απλός. Οι σκηνές απείρου κάλλους που επικράτησαν στην Βουλή με τους χαρακτηρισμούς, τις βρισιές και την παραλίγο επίθεση βουλευτή του ΕΛΑΜ, στον Γιώργο Γεωργίου του ΑΚΕΛ, επικάλυψαν στην κυριολεξία ολόκληρη την επικαιρότητα των ημερών.

Νέο αποκαλυπτικό βίντεο καταγράφει την επίθεση Παπαγιάννη στον Γεωργίου του ΑΚΕΛ – «Είμαστε μειοδότες ρε αλήτη;»

Το δεύτερο μεγάλο θέμα από την επεισοδιακή Ολομέλεια της Παρασκευής (7/4) ήταν η δημόσια εξύβριση του γ.γ του ΑΚΕΛ από διαδηλωτές συγκεκριμένης ακροδεξιάς παράταξης.

Στην Αστυνομία για κατάθεση ο Άντρος Κυπριανού – Μελετά το υλικό με την εξύβριση η Αστυνομία - VIDEO

Έτσι, το «όχι» των βουλευτών του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ για την αφαίρεση της σημαίας του ψευδοκράτους από τον Πενταδάκτυλο πέρασε σχεδόν απαρατήρητο και ασχολίαστο.

«Ο ρόλος του Αβέρωφ»

Το σχέδιο ψηφίσματος κατατέθηκε από τον πρόεδρο των Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργο Περδίκη, ο οποίος ζήτησε όπως αυτό δεν συζητηθεί την ημέρα εκείνη λόγω των επεισοδίων αλλά και τις αποχωρήσεις πολλών βουλευτών του ενδιάμεσου οι οποίοι θα πήγαιναν στην κηδεία του αδελφού του Παύλου Μυλωνά.

Σε ανακοίνωση του το κίνημα Οικολόγων σημειώνει: «σε μια έκφραση κοινοβουλευτικής αναλγησίας ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κ. Νεοφύτου,  απαίτησε να τεθεί κατ’ επείγον σε ψηφοφορία η πρόταση του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, αφού είχε ήδη ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Για ακόμα μια φορά ο κ. Νεοφύτου θέλησε να προκαλέσει την αποφασιστικότητα του προέδρου του Κινήματος, κ. Γιώργου Περδίκη,  από τον οποίο ζήτησε την απόσυρση της πρότασης.

Σε διαφορετική περίπτωση, αφού διαπίστωσε ότι πολλοί βουλευτές καθώς και οι πρόεδροι των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Συμμαχία Πολιτών είχαν αναγκαστεί να αποχωρήσουν λόγω άλλων πολύ σοβαρών υποχρεώσεων (πχ. κηδεία του αδελφού του βουλευτή κ. Παύλου Μυλωνά), ζήτησε να τεθεί η πρόταση σε ψηφοφορία.

Είχε βέβαια προηγουμένως συνεννοηθεί με το ΑΚΕΛ, το οποίο επίσης ζήτησε από τον κ. Περδίκη την απόσυρση της πρότασης για τον Πενταδάκτυλο».

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι , μετά από συζήτηση το ψήφισμα απορρίφθηκε με 13 ψήφους υπέρ και 22 κατά σε 35 παρόντες Βουλευτές.

Διαβάστε επίσης: Πώς ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ αιτιολόγησαν την αρνητική τους ψήφο για αφαίρεση της σημαίας του ψευδοκράτους

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top