ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Πήγε στη Γερμανία για να κλείσει συμφωνία για κυπριακή εταιρεία και χάθηκε – Υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια– «Ήταν γεμάτος ζωή…»

Πήγε στη Γερμανία για να κλείσει συμφωνία για κυπριακή εταιρεία και χάθηκε – Υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια– «Ήταν γεμάτος ζωή…»

Μυστήρια εξαφάνιση άνδρα που μετέβη στην Γερμανία προκειμένου να κλείσει συμφωνία για κυπριακή εταιρεία και έκτοτε αγνοείται.

Επιμέλεια: Μιχάλης Μενελάου

Εξαφανισμένος είναι από τον Δεκέμβριο του 2016 ο παντρεμένος με Κύπρια, Αυστριακός Χέλμαντ Σβαρτς, ο οποίος ήταν μόνιμος κάτοικος Κύπρου τα τελευταία 12 χρόνια, με την γυναίκα του Γεωργία να κάνει λόγο για κενά στις έρευνες της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, ο Σβαρτς έφυγε από την Κύπρο για την Γερμανία στις 15 Δεκεμβρίου 2016 για να κλείσει συμφωνία με ναυτιλιακή εταιρεία για αγοραπωλησία πλοίου για λογαριασμό εταιρείας με έδρα την Κύπρο. 

Σύμφωνα με το χρονικό της υπόθεσης, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πολίτης» και ο συνάδελφος Χριστόφορος Νέστορος, ο ηλικιωμένος σύμβουλος ναυτιλιακών εταιρειών, επιβιβάστηκε σε πλοίο από το Αμβούργο για να μεταβεί στο Όσλο, χωρίς όμως ποτέ να κατέβει από αυτό.

Οι αρχές παρακολούθησαν το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του πλοίου και στις 20 Δεκεμβρίου στις 02:10 τα ξημερώματα, είδαν ένα άτομο που έμοιαζε με τον ηλικιωμένο άνδρα να περπατά στο εξωτερικό του πλοίου και να πηγαίνει προς την πρύμνη.

Μια ώρα μετά μια δεύτερη κάμερα, κατέγραψε μια σκιά ανθρώπου που μοιάζει με του Σβαρτς να ανεβαίνει το κάγκελο και να πηδάει στα παγωμένα νερά της θάλασσας.  

Βίντεο τα οποία έπεισαν τις αρχές της Σουηδίας και της Νορβηγίας πως ήταν αυτοκτονία και μετά από δυο μήνες ενημέρωσαν την οικογένεια πως ο φάκελος της υπόθεσης έχει κλείσει.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα η γυναίκα του Σβαρτς, δεν είχε κανένα λόγο να οργανώσει την εξαφάνισή του ή να βάλει τέλος στη ζωή του, ενώ παράλληλα τον παρουσιάζει ως ένα άνθρωπο που αγαπούσε τη ζωή και τον εαυτό του. Σύμφωνα πάντα με τη σύζυγό του «δεν έπασχε από κατάθλιψη ή από κάποιο άλλο ψυχολογικό πρόβλημα, ούτε τον προβλημάτιζε κάτι».

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως οι αρχές βρήκαν στην τσάντα του τα εισιτήρια επιστροφής του στην Κύπρο αλλά και δώρα που αγόρασε για να πάρει στην οικογένειά και στα εγγόνια του στην Κύπρο. 

Η γυναίκα του καταγγέλλει τις αρχές πως οι έρευνές τους ήταν πρόχειρες και πως δεν πήραν καμιά κατάθεση από τους επιβάτες αλλά μόνο από το προσωπικό. Παράλληλα εκφράζει υποψίες για εγκληματική ενέργεια που έγινε και ίσως να σχετίζεται με την συμφωνία που επρόκειτο να κλείσει στην Γερμανία. «Ίσως η εξαφάνισή του να σχετίζεται με τη συμφωνία που ετοιμαζόταν να κλείσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

*Φωτογραφία Χέλμαντ Σβάρτς από εφημερίδα «Πολίτης»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top