ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΑΓΩΓΗ 4ΧΡΟΝΗΣ: Έδωσε ένα εκ. σε δικηγόρους στην Κύπρο ο απαγωγέας πατέρας – «Βέλη» κατά των κυπριακών δικαστηρίων

ΑΠΑΓΩΓΗ 4ΧΡΟΝΗΣ: Έδωσε ένα εκ. σε δικηγόρους στην Κύπρο ο απαγωγέας πατέρας – «Βέλη» κατά των κυπριακών δικαστηρίων

Απήγαγε την 4χρονη κόρη του από την μάνα της με βίαιο τρόπο στη Δασούπολη, όμως, δικηγόρος από τη Νορβηγία προσπαθεί να του βρει και δίκαιο...

Του Φάνη Μακρίδη

Ο λόγος για την δικηγόρο Mette Yvonne Larsen που εκπροσωπεί τον πατέρα της Μαρί – Έλενας, Torkel Grimsrud.

Σύμφωνα με την Larsen, τα δικαστήρια της Νορβηγίας ποτέ δεν έδωσαν το δικαίωμα στον πελάτη της για προφορική ακρόασή του.
«Το νορβηγικό νομικό σύστημα κατά την άποψή μας έχει παραβιάσει το δικαίωμα του πελάτη μας να έχει μια ακρόαση. Το κύριο αίτημά μου ως δικηγόρος του Torkel Grimsrud, είναι να γίνει προφορική ακρόαση και εξέταση ώστε να αποφασιστεί πώς να τύχει χειρισμού η υπόθεση του παιδιού. Όλα τα δικαστήρια έχουν απορρίψει το αίτημά μας για προφορική ακρόαση» σχολίασε σχετικά η Larsen.

Και πρόσθεσε: «Η νορβηγική κυβέρνηση έχει ξεχάσει την υποχρέωσή της να εξετάσει θέμα απαγωγής του παιδιού σε βάρος του πατέρα. Ο πελάτης μου έχει ξοδέψει ένα εκατομμύριο κορώνες (περίπου 110.000 ευρώ),  χωρίς το δικαστικό σύστημα να κάνει οτιδήποτε για να αναγνωρίσει τα δικαιώματά του ως πατέρα».

Η Larsen συνέχισε στο ίδιο μοτίβο: «Κατά τη γνώμη μας, η Κύπρος έχει ένα νομικό σύστημα που δεν παρέχει ούτε τα ελάχιστα δικαιώματα σε έναν πατέρα. Ένα νομικό σύστημα που κρίνει για την τύχη ενός παιδιού χωρίς να ακούει την άλλη πλευρά».

Η δικηγόρος του πατέρα-απαγωγέα μιλώντας στην VG επικαλέστηκε και το άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είπε, συγκεκριμένα, πως παραβιάζεται με τρόπο που να μην προστετεύεται η οικογενειακή ζωή. Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, μάλιστα, να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στο ρεπορτάζ της VG αναφέρεται ότι η διαμάχη μεταξύ της Κύπριας μητέρας της Μαρί – Ελένης και του πατέρα της διαρκεί εδώ και τρία χρόνια, ενώ σημειώνεται πως ο Torkel Grimsrud κάνει λόγο για απαγωγή της κόρης του.
Σημειώνεται ακόμη ότι τα νορβηγικά δικαστήρια πιστεύουν πως η υπόθεσης είναι στη δικαιοδοσία των κυπριακών δικαστηρίων. 

Το δημοσίευμα περιλαμβάνει και τοποθετήσεις του δικηγόρου της μητέρας, Λάρη Βραχίμη, ο οποίος παρουσιάζεται να λέει ότι οι θέσεις της νομικού εκπροσώπου του Grimsrud δεν στέκουν. Εξήγησε ότι ο πατέρας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την υπόθεσή του, ωστόσο επέλεξε να κινηθεί εκτός νομικών διαδικασιών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top