ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΑΓ.ΝΑΠΑΣ: Αντίφαση του δικηγόρου για το τηλεφώνημα του Dejan Loy πριν το μακελειό – «Του τηλεφώνησε κοπέλα»

ΦΟΝΙΚΟ ΑΓ.ΝΑΠΑΣ: Αντίφαση του δικηγόρου για το τηλεφώνημα του Dejan Loy πριν το μακελειό – «Του τηλεφώνησε κοπέλα»

Από αντίφαση του δικηγόρου του Ντέγιαν Λόι σημαδεύτηκε την Τετάρτη (03/05) η δικαστική διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας-Αμμοχώστου για την υπόθεση του άγριου φονικού της Αγίας Νάπας (23/06/2016).

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Ο Λοΐζος Νεοφύτου αντεξετάζοντας τον μάρτυρα κατηγορίας Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, αρχικά υπέβαλλε στον τελευταίο ότι ο Ντέγιαν Λόι δέχθηκε τηλεφώνημα από κοπέλα που δούλευε στο Four Play, αντικρούοντας τον ισχυρισμό ότι του τηλεφώνησαν οι δράστες για να συνεννοηθούν για τη διάπραξη του φόνου. Αργότερα ωστόσο ο Νεοφύτου άλλαξε αυτή τη θέση λέγοντας πως  «δεν κάλεσε κανείς τον πελάτη μου στο τηλέφωνο».

Αυτό προκάλεσε την αντιδρασή του μάρτυρα ο οποίος τόνισε πως δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Σε ερώτηση του δικηγόρου για μήνυμα που δέχθηκε ο κατηγορούμενος πριν την κλήση, ο Καλλιτσιώνης ανέφερε πως «ο Dejan Loy ψεύδεται, το μήνυμα που δέχθηκε ήταν μετά την κλήση».

«Τον υποψιάστηκα, ήταν διστακτικός να απαντήσει την κλήση. Τον προέτρεψα να απαντήσει στο τηλεφώνημα και μετά μασούσε τα λόγια του λέγοντας μου πως δεν κατάλαβε με ποιον μιλούσε. Μετά το τηλεφώνημα άκουσα να έρχεται στο κινητό του και μήνυμα» επισημαίνει για πολλοστή φορά ο Καλλιτσιώνης. 

Σε άλλο σημείο της αντεξέτασης του, ο Παναγιώτης Καλλιτσιώνης αναφερε πως ο «Φάνος ξεγελαστικέ από τον Σέρβο». Αυτό τον ισχυρισμό τον δικαιολόγησε από τις κινήσεις του Dejan Loy κατά την διάρκεια που εκτελούσε χρέη φρουρού.

Ο Καλλιτσιώνης τοποθετήθηκε και σε σχόλιο του δικηγόρου του Λόι που είπε ότι ο πελάτης του λάμβανε μέτρα για να προστατεύσει τη ζωή του Καλοψιδιώτη. «Ναι ήταν παρατηρητικός σε πολλά πράγματα. Αυτό το έβλεπε ο Φάνος. Ο Λόι εισηγήθηκε ορισμένα πράγματα (σ.σ. μέτρα ασφαλείας) αλλά από το αποτέλεσμα δεν νομίζω να ευσταθούν τα όσα λέτε» τόνισε ο Καλλιτσιώνης απευθυνόμενος στον δικηγόρο του Dejan Loy.  

Θυμίζουμε πως θύματα της δολοφονικής επίθεσης της 23ης Ιουνίου του 2016 ήταν ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου, η σύζυγός του Σκεύη Χατζηευθυμίου και ο Jani Vogli, ένας εκ των δραστών.

Κατηγορούμενοι πλέον είναι οι Loy Dejan 42 χρόνων και  ο Παναγιώτης Πένταυκας 38 χρόνων.

Αντιμετωπίζουν από κοινού τις κατηγορίες της συνωμοσίας για φόνο, φόνου εκ προμελέτης, απόπειρας φόνου, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α.

Έχουν καταδικαστεί ήδη ο Μάριος Χριστοδούλου («Μπένης»), η Σοφία Γρηγορίου, η Σωτήρα Νεοφύτου και ο Χαράλαμπος Ανδρέου. Οι δυο κοπέλες έχουν ήδη αποφυλακιστεί, αφού ο βαθμός συνέργειάς τους δεν ήταν τέτοιος που να τις τοποθετεί ασε 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top