ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΦΟΥ: Έφερνε παράνομα μετανάστες στην Κύπρο - Παραδειγματική η τιμωρία που του ανάθεσαν

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΦΟΥ: Έφερνε παράνομα μετανάστες στην Κύπρο - Παραδειγματική η τιμωρία που του ανάθεσαν

Την ενδιάμεση απόφαση του ανακοίνωσε το Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου στην 1η υπόθεση του είδους που εκδικάζεται από το Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου ,φερόμενου ως “διακινητή” μεταναστών ,η εκδίκαση της οποίας ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016.

Ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε πέντε κατηγορίες για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία  προς διάπραξη πλημμελήματος ,λαθρεμπόριο 27 μεταναστών , υποβοήθηση της παράνομης εισόδου σε υπήκοο τρίτης χώρας στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και μεταφορά προσώπων δια υδάτινης οδού με μη ασφαλές σκάφος. 

Κατηγορίες που όπως αναφέρθηκε επισύρουν ποινές φυλάκισης μέχρι και 10 χρόνια. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο την 31.3.2016 ο κατηγορούμενος στην Πόλη Χρυσοχούς της Επαρχίας Πάφου διέπραξε τα προαναφερθέντα αδικήματα.

Με την ενδιάμεση απόφαση του ο δικαστής του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου Π.Μιχαηλίδης  δέχτηκε την εισήγηση της συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου δικηγόρου Άρτεμις Σαββίδου πως δεν αποδείχτηκε εναντίον του εκ πρώτης όψεως υπόθεση και αθώωσε τον κατηγορούμενο στις κατηγορίες της συνωμοσίας και στο λαθρεμπόριο μεταναστών κατά παράβαση της Σύμβασης του ΟΗΕ κατά του Διεθνικού Οργανωμένου Εγκλήματος.

Κάλεσε δε τον κατηγορούμενο να προβάλει την υπεράσπιση του στις κατηγορίες της  υποβοήθησης της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Δημοκρατίας και στη μεταφορά τους με μη ασφαλές σκάφος.

Η ορίστηκε ορίστηκε προς τούτο την 10η Μαΐου του 2017.

Να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος τελεί υπό κράτηση από την σύλληψη του ήτοι την 31.3.2016.

Την Κατηγορούσα αρχή εκπροσώπησε ο δημόσιος κατήγορος Σίμος Συμεού.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top