ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΥΦΟΣ: Πλήρως εκτεθειμένος από έκθεση της ΜΟΚΑΣ για το οικόπεδο- «...δηλώθηκε χαμηλότερη τιμή» - Ο λογαριασμός του στην Εθνική Τρ. - ΕΓΓΡΑΦΟ

ΠΟΥΦΟΣ: Πλήρως εκτεθειμένος από έκθεση της ΜΟΚΑΣ για το οικόπεδο- «...δηλώθηκε χαμηλότερη τιμή» - Ο λογαριασμός του στην Εθνική Τρ. - ΕΓΓΡΑΦΟ

Πλήρως εκτεθειμένο αφήνει τον πρώην διευθυντή του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων, Γιώργο Πούφο, έκθεση της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης.

Του Φάνη Μακρίδη

Σύμφωνα με τα όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, σε σημείωμα της ΜΟΚΑΣ ημερομηνίας 3 Οκτωβρίου του 2013 με αντικείμενο τα αδικαιολόγητα ποσά που εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς του κ. Πούφου σε Ελλάδα και Ρωσία, καταγράφονται παραμέτροι της εν λόγω αγοραπωλησίας που συνιστούν εξαπάτηση των ελλαδικών αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΥΠΡΟΣ: 441.000 ευρώ «ουρανοκατέβατα» σε λογαριασμούς του πρώην υπεύθυνου Φορολογίας! – ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Συγκεκριμένα, ανακριτής της ΜΟΚΑΣ που διερεύνησε την υπόθεση αναφέρει πως ενδεχομένως ο κ. Πούφος να πώλησε για υψηλότερο ποσό το ακίνητο (οικόπεδο) που κληρονόμησε στην Ελλάδα ο ίδιος και ο αδερφός του από τη μητέρα τους και να δήλωσε άλλο χαμηλότερο ποσό. Σύμφωνα με τα ποσά που καταγράφει στην σχετική έκθεση, ο Πούφος δήλωσε πως το μερίδιο που του αναλογούσε από την πώληση ανερχόταν στις 159.000 ευρώ, ενώ το πραγματικό ποσό που μπορεί να πήρε από το ακίνητο είναι υπερδιπλάσιο: 352.500 ευρώ!

Αυτό που καταγράψαμε μόλις τώρα δεν είναι αυθαίρετο συμπέρασμα αλλά συνάγεται βάσει στοιχείων που εξασφάλισε η ΜΟΚΑΣ. Πριν παραθέτουμε τα βασικά σημεία από τη σχετική της έκθεση, παρουσιάζουμε και τις ύποπτες κινήσεις στον λογαριασμό του Πούφου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας:

 

193.552 ευρώ από τον Ι.Λ.
Ο Γιώργος Πούφος και ο αδερφός του σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν στην Ελλάδα και επικαλείται η ΜΟΚΑΣ, πώλησαν το 2006 ακίνητο που κληρονόμησαν, έναντι 318.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι τους αναλογούσαν από 159.000 ευρώ. Το οικόπεδο πωλήθηκε σε κοινοπραξία, στην οποία συμμετείχε κάποιο πρόσωπο ονόματι Ι. Λ.

Ο Ι.Λ., λοιπόν, ήταν ο εκδότης τεσσάρων επιταγών που κατατέθηκαν σε λογαριασμό του Γιώργου Πούφου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας. Οι τέσσερις αυτές επιταγές ήταν ύψους 48.388 έκαστη. Μιλάμε, δηλαδή, για συνολικό ποσό ύψους 193.552 ευρώ.

Όπως εγκύρως πληροφορούμαστε, η έκθεση της ΜΟΚΑΣ αναφέρει πως το εν λόγω πρόσωπο προφανώς έδωσε αυτά τα χρήματα για την αγορά του οικοπέδου: «Παρόλο που δεν φαίνεται να αποτελούν μέρος του τμήματος πώλησης με βάση το συμβόλαιο, ο εκδότης των 4 επιταγών (Ι. Λ.) είναι εκ των αγοραστών!».

Δυο επιταγές και ένα ποσό συνολικού ύψους 158.943 ευρώ
Πάντως, η ΜΟΚΑΣ είναι βέβαιη ότι δυο επιταγές και η μεταφορά ενός ποσού από τον αδερφό του Γιώργου Πούφου, αφορούν σίγουρα το οικόπεδο. Συγκεκριμένα, στον ίδιο λογαριασμό του κ. Πούφου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας κατατέθηκαν  δυο επιταγές ύψους 113.943 ευρώ και 20.000 ευρώ, αντίστοιχα, ενώ κατατέθηκε και ένα ποσό 25.000 ευρώ από τον αδερφό του. Σύνολο 158.943 ευρώ. Γι΄ αυτά τα χρήματα η έκθεση της ΜΟΚΑΣ αναφέρει ότι «φαίνεται να συνδέονται απευθείας με το εν λόγω συμβόλαιο πώλησης οικοπέδου».

Επωφελούνται καταφανώς
Άτομο που έχει γνώση των κτηματικών διαδικασιών στην Ελλάδα ανέφερε στο ThemaOnline πως όταν σε μια αγοραπωλησία ακινήτου δηλώνονται πιο χαμηλά ποσά επωφελούνται καταφανώς και οι δυο εμπλεκόμενες πλευρές. Ο μεν αγοραστής πληρώνει λιγότερα έξοδα μεταβίβασης (8% σε έξοδα μεταγραφής, συμβολαιογράφος κτλ.), ενώ ο δε πωλητής έχει λιγότερες φορολογικές υποχρεώσεις.


Τα ουρανοκατέβατα 441.000 ευρώ
Τη Δευτέρα (08/05) αποκαλύψαμε λεπτομερή στοιχεία που δείχνουν ότι βάσει των όσων είπε ο κ. Πούφος σε τρεις τραπεζικούς οργανισμούς της Ελλάδας, 441.000 ευρώ ήταν... ουρανοκατέβατα. Συγκεκριμένα, δικαιολόγησε συνολικό ποσό ύψους 600.000 ευρώ που κινήθηκε σε λογαριασμούς του στην Ελλάδα, λέγοντας πως πώλησε ακίνητο που κληρονόμησε με τον αδερφό του. Μόνο που το μερίδιο του απ΄ αυτή την πώληση, σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασε στις ελλαδικές αρχές ήταν 159.000 ευρώ…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΤΟΥ THEMAONLINE:

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεχίζουν να ψάχνουν για τις 800.000 ευρώ του Πούφου - Γιατί η ΜΟΚΑΣ δεν εμφανίστηκε στη Βουλή

ΕΛΑΜ: «Μας προκαλεί προβληματισμό και δυσφορία η αποκάλυψη του ThemaOnline»​

ΕΔΕΚ: Θα εγγράψει θέμα στη Βουλή μετά τις αποκαλύψεις του ThemaOnline για Πούφο

Γ. Πούφος για 800.000 σε Ελλάδα και UNIASTRUM: «Ό,τι είχα να πω το είπα στους αρμόδιους»

Σιζόπουλος για αποκάλυψη ThemaOnline: «Ορκωτούς λογιστές για έλεγχο συγγενικών προσώπων ανώτερων κρατικών λειτουργών»

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ύποπτες διαδρομές 800.000 ευρώ σε λογαριασμό πρώην αξιωματούχου – Από Ελλάδα στην UNIASTRUM – Ήξερε η Χρυστάλλα!

Οι Οικολόγοι για την αποκάλυψη με την Γιωρκάτζη: «Να απαντήσει για τις 800.000€ πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top