ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με 153 ψήφους η Eλληνική Βουλή ψήφισε το πολυνομοσχέδιο

Με 153 ψήφους η Eλληνική Βουλή ψήφισε το πολυνομοσχέδιο

Και με τις 153 ψήφους της δικομματικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στη Βουλή των Ελλήνων, υπερψηφίστηκε λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα που συμφώνησε η ελληνική Κυβέρνηση με τους δανειστές.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση, πλην της Χρυσής Αυγής, που είχε αποκλειστεί από την κατ’ άρθρον συζήτηση στην Ολομέλεια, και δεν έλαβε μέρος στη ψηφοφορία, είπε «όχι» στα νέα μέτρα, με 128 ψήφους.

Τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπερψήφισαν ωστόσο δύο άρθρα του πολυνομοσχεδίου. Το πρώτο αφορά την εξίσωση των μισθών των βουλευτών με αυτό των αντίστοιχης κλίμακας των συμπολιτών τους στο Δημόσιο, με την κατάργηση του αφορολογήτου τους. Το δεύτερο αφορά την επαναφορά του ΦΠΑ στο 13% από το 24% για τα γεωργικά εφόδια.

Εξερχόμενος από τη Βουλή, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας η Ελλάδα έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα με τους εταίρους και ότι «τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο των δανειστών να τηρήσουν και αυτοί τη δέσμευσή τους». Πρόσθεσε πως αναμένει το προσεχές Eurogroup στις 22 του μηνός να αποφασίσει για ρύθμιση του ελληνικού χρέους «αντίστοιχη των θυσιών των Ελλήνων πολιτών».

Μιλώντας ενωρίτερα στη Βουλή, λίγο πριν την ψηφοφορία, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «αφήγημα καταστροφολογίας» εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης την επιμονή της, όπως είπε, να θεωρεί και να ονομάζει «4ο μνημόνιο» το πολυνομοσχέδιο, καθώς και τον υποτιμητικό τρόπο με τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα αντίμετρα.

Αλυσοδέσατε τη χώρα με αυτή τη συμφωνία ντροπής που φέρατε στη Βουλή, ανέφερε λίγο πριν την ψηφοφορία, η Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, Φώφη Γεννημματά, απευθυνόμενη προς τον Πρωθυπουργό  Τσίπρα.  

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top