ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αεροδρόμια Λάρνακας – Πάφου: Ταχύτερη εξυπηρέτηση μέσω διαδραστικών περιπτέρων διαβατικού ελέγχου – Εφαρμογή μεθόδων έξυπνης αστυνόμευσης

Αεροδρόμια  Λάρνακας – Πάφου: Ταχύτερη εξυπηρέτηση μέσω διαδραστικών περιπτέρων διαβατικού ελέγχου – Εφαρμογή μεθόδων έξυπνης αστυνόμευσης

Τρόπους ταχύτερης εξυπηρέτησης και αποφυγής τυχόν ταλαιπωρίας του ταξιδιωτικού κοινού, στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, επεξεργάζονται η Αστυνομία Κύπρου, στο πλαίσιο της εφαρμογής μεθόδων έξυπνης αστυνόμευσης και η διαχειρίστρια εταιρία HERMES Airports Ltd.

Ανάμεσα σε άλλα, οι δύο οργανισμοί έχουν τροχοδρομήσει την εγκατάσταση διαδραστικών περιπτέρων διαβατηριακού ελέγχου (borderxpress kiosk), στα δύο αεροδρόμια. Αρχή γίνεται με το αεροδρόμιο Πάφου, όπου έχουν σήμερα τεθεί σε λειτουργία έξι διαδραστικά περίπτερα, ενώ προγραμματίζεται η εγκατάσταση και άλλων περιπτέρων, στο αεροδρόμιο Λάρνακας.
 
Τα διαδραστικά περίπτερα, έχουν τοποθετηθεί στον τομέα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Πάφου και χρησιμοποιούνται στο παρόν στάδιο, μόνο από υπηκόους χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι είναι κάτοχοι ταξιδιωτικών εγγράφων, βιομετρικών ή μη, τα οποία περιέχουν μηχανοαναγνώσιμη ζώνη (ΜRΖ) και πληρούν της πρόνοιες του Κανονισμού ICAO.
 
Μέσω των περιπτέρων αυτών και της προηγμένης τεχνολογίας τους, επιτρέπεται πλέον στο κοινό, να εισαγάγει δεδομένα, είτε μέσω οθόνης αφής, είτε μέσω πληκτρολογίου και να διεξάγει από μόνο του τον διαβατηριακό έλεγχο, με την επίβλεψη λειτουργών της HERMES και την τελική αποδοχή της Αστυνομίας Κύπρου.
 
Η λειτουργία των διαδραστικών περιπτέρων διαβατηριακού ελέγχου, άρχισε σήμερα μετά από ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Πάφου, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου, του Αρχηγού Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου και της Ανώτατης Εκτελεστικής Διευθύντριας της HERMES Airports Ltd Ελένης Καλογήρου. Κατά την τελετή, έγινε παρουσίαση, των περιπτέρων και της λειτουργίας τους.
 
Μιλώντας εκ μέρους εταιρείας Vancouver Airport Authority, η κ. Linda Schucroft ανέφερε ότι το σύστημα «borderxpress», αναπτύχθηκε από τις αεροδρομιακές αρχές του Βανκούβερ, επισημαίνοντας ότι η Κύπρος, είναι η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που υιοθέτησε τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Σημείωσε επίσης ότι και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επέδειξαν ενδιαφέρον όπως επισκεφθούν την Κύπρο, για να ενημερωθούν σχετικά με τις υπηρεσίες, που παρέχει το σύστημα.
 
Πέραν των διαδραστικών περιπτέρων, προς το σκοπό της περαιτέρω βελτίωσης της εξυπηρέτησης  του ταξιδιωτικού κοινού, η Αστυνομία Κύπρου προχώρησε στη λήψη μιας σειράς άλλων μέτρων. Ηλεκτρονικοί υπολογιστές και passport readers, που βρίσκονταν εγκατεστημένα στους τομείς αφιξοαναχωρίσεων των δύο αεροδρομίων, έχουν αντικατασταθεί, ενώ όσον αφορά στο αεροδρόμιο Λάρνακας, αναμένεται η εγκατάσταση ακόμα έξι ηλεκτρονικών υπολογιστών και passport readers.
 
Σημαντική κρίνεται επίσης, η αναβάθμιση της ταχύτητας των διαδικτυακών γραμμών, στους χώρους αφιξαοαναχωρίσεων, των δύο αεροδρομίων, με σκοπό την ταχύτερη διεκπεραίωση των διαβατηριακών ελέγχων.
 
Επιπρόσθετα, κατά τις μέρες αιχμής, στους δύο αερολιμένες θα βρίσκονται τεχνικοί του Τμήματος Πληροφορικής της Αστυνομίας, για άμεση επίλυση τεχνικών προβλημάτων που τυχόν θα παρουσιαστούν.
 
Η λήψη όλων των πιο πάνω μέτρων, εντάσσεται στην κοινή προσπάθεια Αστυνομίας Κύπρου και HERMES Airports Ltd, για καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του ταξιδιωτικού κοινού, ενόψει και της αυξημένης κίνησης που αναμένεται να δεχθούν τα κυπριακά αεροδρόμια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της HERMES, κατά τη φετινή χρονιά η κίνηση στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση κατά  8%, σε σχέση με το 2016. Το ποσοστό αυτό, που αντιστοιχεί σε περίπου 700,000 ταξιδιώτες, έρχεται να προστεθεί στα 9 εκατομμύρια ταξιδιωτών, που εξυπηρέτησαν τα δύο αεροδρόμια την περσινή χρονιά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



Επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Μητσοτάκη πριν τη συνάντηση με Ερντογάν - Στην ατζέντα και το Κυπριακό

Επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Μητσοτάκη πριν τη συνάντηση με Ερντογάν - Στην ατζέντα και το Κυπριακό

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας είχε χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top