ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα νίκης έστειλε η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση Ν. Παπαδόπουλου – Παρών Ζιζόπουλος και Θεοχάρους

Μήνυμα νίκης έστειλε η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση Ν. Παπαδόπουλου – Παρών Ζιζόπουλος και Θεοχάρους

«Στις προεδρικές εκλογές του Φλεβάρη, δεν αποφασίζουμε απλώς ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αποφασίζουμε, αν θα συνεχίσει ν’ αποφασίζει για εμάς το κατεστημένο, ή, αν θα πάρουμε πίσω τις τύχες μας στα χέρια μας», ανέφερε απόψε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό.

Στην παρουσία των Προέδρων της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου και της Προέδρου του Κινήματος "Αλληλεγγύη", Ελένης Θεοχάρους, ο κ. Παπαδόπουλος επέκρινε τις πολιτικές της Κυβέρνησης στην εσωτερική διακυβέρνηση και στο Κυπριακό, διαμηνύοντας πως η νέα στρατηγική στο εθνικό μας θέμα " χρειάζεται νέο πρόεδρο".

Συγκεκριμένα και αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως "σήμερα ξεκινάμε για να ανατρέψουμε αυτήν την λανθασμένη στρατηγική, να ανατρέψουμε την πολιτική που οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ στηρίζουν εδώ και εννέα χρόνια, για να φέρουμε πίσω την χαμένη αξιοπρέπεια αυτού του καταπονημένου λαού".
  
"Μπουχτίσαμε με κάλπικες δεσμεύσεις και ψεύτικές υποσχέσεις", είπε, ενώ εξέφρασε την άποψη πως "αυτοί  που πραγματικά προωθούν τη διχοτόμηση, είναι αυτοί που προωθούν θέσεις που ξέρουν πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί ο κυπριακός ελληνισμός".

Αναλύοντας τους στόχους της νέας στρατηγικής, που η υποψηφιότητα του προτείνει στις διαπραγματεύσεις, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπογράμμισε πως δεν μπορούν να γίνουν αποδεχτές "οι υποχωρήσεις της πλευράς μας", που κατά την έκφραση του "είναι εφευρήματα των ηγεσιών του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ των τελευταίων εννέα χρόνων" και υπέδειξε πως "θα αποσυρθούν από τις διαπραγματεύσεις γιατί είναι επικίνδυνες και δεν θα τις αποδεχθεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων".

Επιμένουμε, συνέχισε, πως πρέπει να επιστρέψουμε στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και στα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που παραβιάζονται σήμερα και "απαιτούμε τη διαφάνεια και την ενημέρωση του λαού για την πορεία των διαπραγματεύσεων και δημόσιο διάλογο".
 
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ακόμη πως η νέα αυτή στρατηγική δεν θα πρέπει να αφορά μόνο τις  διαπραγματεύσεις και την επίτευξη μιας σωστής, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης, αλλά να στοχεύει πρωτίστως στη συνέχιση και θωράκιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, γιατί όπως υπέδειξε "δεν μπορούμε να λύσουμε το Κυπριακό χωρίς την αξιοποίηση του μεγαλύτερου πλεονεκτήματος που διαθέτουμε σήμερα, το κράτος μας, το κράτος μέλος της ΕΕ".
 
Η δική μας εισήγηση, είπε, είναι ότι δεν μπορούμε να λύσουμε το Κυπριακό αν δεν προκαλέσουμε και επιφέρουμε πολιτικό και οικονομικό κόστος στην Τουρκία, όσο συνεχίζεται η αδιάλλακτη στάση της και πρόσθεσε πως η νέα αυτή στρατηγική θα πρέπει ν`αποτρέπει, αποθαρρύνει και καταδικάζει ενέργειες αναβάθμισης του κατοχικού ψευδοκράτους και του κατοχικού ηγέτη, να ενισχύει και να αξιοποιεί τη συνεργασία με την Ελληνική κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας, να αξιοποιεί τη στρατηγική μας θέση, την ιδιότητα μας ως μέλους της ΕΕ και την ύπαρξη φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ.
 
Η αλλαγή στρατηγικής στο Κυπριακό, τόνισε ο κ.Παπαδόπουλος, δεν είναι μόνο απαίτηση της κοινωνίας, "είναι εθνική αναγκαιότητα",  σημειώνοντας πως και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει παραδεχθεί την αδιέξοδη πορεία, σημείωσε πως "η παραδοχή αυτή, δεν τον απαλλάσσει από τις βαρύτατες ευθύνες που έχει, για την πολιτική που ακολούθησε".
 
"Και να μην έχετε καμία αμφιβολία.  Ο Νίκος Αναστασιάδης δεν αντιλαμβάνεται τα λάθη του. Υποκρίνεται ότι τα αντιλαμβάνεται, λόγω των προεδρικών εκλογών. Ότι και αν λέει σήμερα, ακόμη και αν έχει αλλάξει τη ρητορική του επειδή αντιμετωπίζει προβλήματα, ακόμη και στη δική του εκλογική βάση, οι θέσεις του στο Κυπριακό παραμένουν αναλλοίωτες", συμπλήρωσε.
 
Υποστήριξε δε πως, εάν επανεκλεγεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, "θα προωθήσει την εκ περιτροπής προεδρία, τις μεταβατικές περιόδους για τις εγγυήσεις, την παραμονή όλων των εποίκων, τις τέσσερις ελευθερίες των Τούρκων, την αριθμητική ισότητα και τα ΒΕΤΟ των Τ/κ σε κάθε απόφαση και την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως την έχει συμφωνήσει στο κοινό ανακοινωθέν του 2014".

Σχολιάζοντας την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για συζήτηση, στη Γενεύη, του κεφαλαίου της Ασφάλειας, ο κ. Παπαδόπουλος διερωτήθηκε αν μπορεί να νιώσει κάποιος ασφάλεια  με το να παραχωρήσει τα πάντα από την πρώτη μέρα και να εμπιστευτεί τον Τούρκο Πρόεδρο σε βάθος χρόνου για να αποσύρει τα στρατεύματα, να απομακρύνει τους έποικους και να επιστρέψει τα κατεχόμενα εδάφη.
 
Αναφερόμενος στην οικονομία του τόπου, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως, επί διακυβέρνησης ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, τα τελευταία εννέα χρόνια ήταν τα χειρότερα από πλευράς ποιότητας ζωής, μετά την καταστροφή του 1974 και πως οι πολίτες βιώνουν καθημερινά, όχι μόνο την οικονομική εξαθλίωση, αλλά την ολοκληρωτική κατάρρευση και διάβρωση των θεσμών.

Λέγοντας πως σήμερα, 50 χιλιάδες συμπολίτες μας είναι δικαιούχοι του ΕΕΕ, υπέδειξε πως "με βάση την τελευταία έρευνα της στατιστικής υπηρεσίας του 2015, για τον κίνδυνο της φτώχειας, ακόμη 140.000 συμπολίτες μας ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας και δεν δικαιούνται ΕΕΕ, άρα ένα σύνολο 190.000 συνανθρώπων μας ζει κοντά ή και κάτω από το όριο της φτώχειας".
 
"Αυτά είναι τα αποτελέσματα του δικομματικού κατεστημένου που μας κυβερνά εδώ και εννέα χρόνια", συμπλήρωσε.
 
Ο κ.Παπαδόπουλος διαμήνυσε πως ο κυπριακός λαός πρέπει να είναι αισιόδοξος, "γιατί ο στόχος, η επιδίωξη, και το όραμα για τη συνεργασία των Δυνάμεων της Αλλαγής, είναι σήμερα πραγματικότητα" και πως "η συμφωνία του Δημοκρατικού Κόμματος, της ΕΔΕΚ και της Αλληλεγγύης, δίνει την ελπίδα και προοπτική στο λαό μας".
 
Είπε, επίσης, πως τα μηνύματα της κοινωνίας τον κάνουν αισιόδοξο και κάλεσε όλα τα στελέχη και μέλη των τριών κομμάτων της συνεργασίας, αλλά και του Κινήματος Οικολόγων και της Αριστεράς "που δεν αποδέχονται τον εγκλωβισμό της ηγεσίας του ΑΚΕΛ στην άμεση ή έμμεση στήριξη της πολιτικής Αναστασιάδη", καθώς όλους τους πολίτες "που αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη απέτυχε", να στηρίξουν την υποψηφιότητα του.
 
Χαιρετίζοντας την προεκλογική συγκέντρωση, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος είπε πως, απόψε από τη Λεμεσό εγκαινιάζεται μια νέα πορεία καθοριστικής σημασίας για την πατρίδα μας, με στόχο την απαλλαγή από τη σημερινή διακυβέρνηση, τον τερματισμό της "καταστροφικής" πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια στο κυπριακό, την χάραξη μιας νέας τακτικής στην επίλυση του και την "πραγματική αλλαγή στην άσκηση της εκτελεστικής εξουσίας, με επίκεντρο την κοινωνική ευαισθησία έναντι των πολιτών".
 
"Τα τρία κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ενώνουμε τις δυνάμεις μας μαζί με αυτές των πολιτών που θέλουν την αλλαγή και στέλνουμε το πολιτικό μήνυμα ότι θα αγωνισθούμε για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας", είπε και επανέλαβε πως το Κίνημα θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να ολοκληρωθεί η συνεργασία, εάν είναι δυνατόν και με τα πέντε κόμματα, αλλά και με οργανώσεις πολιτών και προσωπικότητες.
 
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Κινήματος "Αλληλεγγύη" είπε πως "η κυπριακή σάρισα ξεκινά σήμερα και θα σαρώσει τα πάντα στο διάβα του" και ότι "ο αγώνας γίνεται για τη διάσωση του ελληνισμού της Κύπρου, για τη διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να διασώσουμε και να ξαναφτιάξουμε όσα γκρεμίσαμε".
 
"Είμαστε σίγουροι ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα δώσει νικηφόρα τη μάχη, ότι η ανατροπή θα επέλθει, ότι θα φτιάξουμε ένα κράτος πρόνοιας και όχι ένα κράτος μη στοχευμένων παροχών, είμαστε σίγουροι ότι θα διασώσουμε την ΚΔ και θα ανακτήσουμε την περηφάνια μας και στην ΕΕ και στο ΣτΕ και στον ΟΗΕ και στη διεθνή κοινότητα", συμπλήρωσε.
 
Την συγκέντρωση εκ μέρους του ΔΗΚΟ χαιρέτησε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος είπε πως "σήμερα καλούμαστε με αποφασιστικότητα και με πάθος να ανταποκριθούμε στη μεγάλη πρόκληση των προεδρικών εκλογών του 2018, καλούμαστε να εκλέξουμε τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όχι για κομματικό όφελος αλλά για το εθνικό συμφέρον".
 
Έχουμε χρέος και ευθύνη, συνέχισε, να ανταποκριθούμε στην απαίτηση της πλειοψηφίας των πολιτών για αλλαγή "της αποτυχημένης πολιτικής, στρατηγικής και τακτικής στο Κυπριακό που ακολούθησαν και ακολουθούν οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ".

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top