ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος Επιτροπής Νομικών της Βουλής: « Συνταγματική υποχρέωση η ιατρική φροντίδα σε κρατούμενους »

Πρόεδρος Επιτροπής Νομικών της Βουλής: « Συνταγματική υποχρέωση η ιατρική φροντίδα σε κρατούμενους »

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Γιώργος Γεωργίου, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου να κηρύξει δωμάτιο του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59 για σκοπούς κράτησης του Παναγιώτη Νεοκλέους, είπε ότι ουδέν σχόλιο για την απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, επειδή “δεν γνωρίζουμε τις συνθήκες υπό τις οποίες λήφθηκε η απόφαση των ιατρικών συμβουλίων ή η όποια άλλη απόφαση”.

Ανέφερε επίσης ότι αυτή η χώρα, η Κυπριακή Δημοκρατία, εκ του Συντάγματος και τη νομοθεσία έχει υποχρέωση να παρέχει ιατρική φροντίδα σε κάθε κρατούμενο και κατάδικο, ανεξαρτήτως ονόματος όταν επιτάσσουν κάτι ανάλογο αποφάσεις ιατρικών συμβουλίων και οργάνων, προσθέτοντας ότι αυτή η υποχρέωση λήφθηκε υπόψη ώστε να ληφθεί η υπό συζήτηση απόφαση.

Αν υπάρχουν λίγοι ή πολλοί οι φυλακισμένοι που δυνατόν να έχουν ανάγκη περίθαλψης, γνωρίζουν τα δικαιώματα τους και μπορούν να προσφύγουν στα αρμόδια όργανα, είπε απαντώντας σε ερώτηση.

Ερωτηθείς εάν μια απόφαση που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, μπορεί να καλυφθεί υπό το μανδύα της συνταγματικής υποχρέωσης του κράτους, είπε ο κ. Γεωργίου είπε πως το κράτος πρέπει να είναι ενδεδυμένο με τον μανδύα της εκ του Συντάγματος και της κείμενης νομοθεσίας παροχής της οποίας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όπως αυτή καταγράφεται από θεσμοθετημένα ιατρικά συμβούλια.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε πως κάποιοι προτίθενται να εγγράψουν θέμα προς συζήτηση σε συγκεκριμένη Επιτροπή.

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες

Μονή Αββακούμ: Ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου για κατάθεση οι μοναχοί

Ήβη Αδάμου: Η σπάνια φωτογραφία με την κόρη της στην πολύχρωμη Κοπεγχάγη



Σήμερα το τελευταίο τετ-α-τετ Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν το «κλειδί» για τις εξελίξεις

Σήμερα το τελευταίο τετ-α-τετ Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν το «κλειδί» για τις εξελίξεις

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνει στις 10.30 η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για την τελευταία συνάντηση-όπως τουλάχιστον γνωρίζουμε μέχρι στιγμής-με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top