ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ ανακοίνωσε τη συνάντηση Γκουτέρες με ηγέτες στις 4 Ιουνίου

Ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ ανακοίνωσε τη συνάντηση Γκουτέρες με ηγέτες στις 4 Ιουνίου

Με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ, τα Ηνωμένα Έθνη επιβεβαιώνουν ότι οι δύο ηγέτες αποδέχθηκαν την πρόσκληση του κ. Γκουτέρες να συναντηθούν μαζί του την Κυριακή το βράδυ στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση θα γίνει στη διάρκεια δείπνου που θα παραθέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Η γραπτή δήλωση αναφέρει, συγκεκριμένα, ότι «ο Γενικός Γραμματέας σήμερα προσκάλεσε τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τον Ε/κ ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη, για μία κοινή συνάντηση για να συζητήσουν τις συνομιλίες για το Κυπριακό και την πορεία προς τα εμπρός. Και οι δύο ηγέτες αποδέχθηκαν την πρόσκλησή του".

Ο ΓΓ, προσθέτει, "προσβλέπει να υποδεχθεί τους ηγέτες, μαζί με τον ειδικό του σύμβουλο, το βράδυ της Κυριακής 4 Ιουνίου».

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη το βράδυ του Σαββάτου και τη Δευτέρα το πρωί θα αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον, όπου το βράδυ θα μιλήσει στο συνέδριο της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top