ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Υγείας για την μεταφορά κρατουμένου στο Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ - Τα έξοδα θα τα επωμιστεί ο κρατούμενος

Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Υγείας για την μεταφορά κρατουμένου στο Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ - Τα έξοδα θα τα επωμιστεί ο κρατούμενος

Σε διευκρινίσεις προέβη σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας, αναφορικά με την περίπτωση μεταφοράς κρατουμένου από τις Κεντρικές Φυλακές στο Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο, ύστερα από επιστολή της διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλακών, ως αποτέλεσμα αιτήματος των δικηγόρων του κρατούμενου, συγκλήθηκε Ιατροσυμβούλιο δυνάμει της κείμενης διαδικασίας ως αυτή ετέθη και ισχύει για να εξετάσει την ιατρική κατάσταση του κρατούμενου αφού προηγήθηκαν οι αναγκαίες εργαστηριακές  και ακτινολογικές εξετάσεις.
 
Ειδικότερα το Ιατροσυμβούλιο έκρινε ότι ο υπό αναφορά κρατούμενος θα έπρεπε να υποβληθεί σε άμεση εντατική και θεραπευτική αγωγή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
Μετά από νέες ιατρικές εκθέσεις των θεραπόντων ιατρών, οι οποίες υποβλήθηκαν εκ νέου από το δικηγόρο του κρατούμενου, συγκλήθηκε δεύτερο Ιατροσυμβούλιο το οποίο αφού έλαβε υπόψη τις ιατρικές εκθέσεις, καθώς και τις ιατρικές εξετάσεις που υποβλήθηκε ο κρατούμενος, έκρινε ότι η αναγκαία θεραπεία δεν θα μπορούσε να παρασχεθεί με την παραμονή του κρατουμένου στις Κεντρικές Φυλακές, αλλά θα έπρεπε να γίνουν επί εξωτερικής βάσεως και σε κατάλληλο Ιατρικό Κέντρο.
 
Μετά από επιστολή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως με την οποία υποβάλλονταν διευκρινιστικές ερωτήσεις προς το Ιατροσυμβούλιο σε σχέση με την αναγκαία  θεραπεία του κρατουμένου, το Ιατροσυμβούλιο απάντησε διευκρινίζοντας ότι η απαιτούμενη θεραπεία στο βαθμό που αυτή κρίνεται αναγκαία, δεν μπορεί να προσφερθεί από τις Κυβερνητικές Ιατρικές Υπηρεσίες με πλήρη ασφάλεια και ότι το καταλληλότερο Ιατρικό Κέντρο για το σκοπό αυτό είναι συγκεκριμένο Κέντρο Αποκατάστασης στη Λεμεσό.

Σημειώνεται ότι τα έξοδα θεραπείας στο Κέντρο Αποκατάστασης θα τα επωμιστεί ο κρατούμενος ώστε να μην προκαλείται οικονομική επιβάρυνση στη Δημοκρατία σε σχέση με τη θεραπεία του.

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top