ΚΟΣΜΟΣ

Οι συνομιλίες Τουρκίας-Ρωσίας για την αγορά S-400 προς θετική κατεύθυνση

Οι συνομιλίες Τουρκίας-Ρωσίας για την αγορά S-400 προς θετική κατεύθυνση

Οι συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, οι οποίες αφορούν την αγορά των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 Triumph (η κωδική ονομασία του ΝΑΤΟ είναι : SA-21 Growler), συνεχίζονται προς θετική κατεύθυνση, αλλά δεν έχουμε φθάσει ακόμη στην υπογραφή της σχετικής συμφωνίας, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου, ο Βίκτορ Κλάντοφ, διευθυντής της ρωσικής εταιρείας ROSTECH, αρμόδιος για τη διεθνή συνεργασία και την περιφερειακή πολιτική της εταιρείας είχε δηλώσει στο ρωσικό πρακτορείο Tass ότι η Ρωσία και η Τουρκία έχουν καταλήξει στις τεχνικές παραμέτρους του συμβολαίου που αφορά την πώληση των S-400 Triumf και πως αντιπροσωπεία της ρωσικής εταιρείας ROSABARONEXPORT είχε επισκεφθεί την Τουρκία για να συζητήσει λεπτομέρειες που είχαν σχέση με το συμβόλαιο, ενώ συμφωνήθηκαν οι τεχνικές παράμετροι της συμφωνίας.

Την 1η Ιουνίου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να πουλήσει στην Τουρκία πυραύλους S-400, ενώ είχε συζητήσει το θέμα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 3 Ιουνίου. Όπως είχε δηλώσει το Μάρτιο ο πρόεδρος της ROSTECH Σεργκέι Τσεμπέζοφ, η τουρκική πλευρά είχε εκφράσει την επιθυμία να πάρει δάνειο από τη Ρωσία για να αγοράσει οπλικά συστήματα μεταξύ των οποίων και τους S-400. Οι S-400 Triumf είναι συστήματα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς με τα οποία εξοπλίστηκε ο ρωσικός στρατός το 2007. Πρόκειται για αντιαεροπορικά συστήματα, που είναι σε θέση να πλήξουν πυραύλους τύπου Κρουζ , βαλλιστικούς πυραύλους αλλά και επίγειους στόχους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top