ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δώρο» στον Λιλλήκα οι αντιδράσεις για Σπανό – Πώς συσχετίζεται με τις Προεδρικές ο διορισμός Ζένιου και νέας Γραμματείας

«Δώρο» στον Λιλλήκα οι αντιδράσεις για Σπανό – Πώς συσχετίζεται με τις Προεδρικές ο διορισμός Ζένιου και νέας Γραμματείας

Ως «δώρο» εκλαμβάνουν στη Συμμαχία Πολιτών τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ, με την επιλογή του κόμματος, να προτείνει στις Κομματικές Ομάδες Βάσεις, την υποψηφιότητα του επιχειρηματία Μάικ Σπανού.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Ο κ. Σπανός, προκάλεσε με δημόσιες δηλώσεις του, δυσαρέσκεια μέχρι και στην ηγεσία του ΑΚΕΛ, η οποία τον πρότεινε. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα γύρω από το κεφαλαιοκρατικό και νεοφιλελεύθερο προφίλ του κ. Σπανού και οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στις τάξεις του ΑΚΕΛ, φαίνεται να ευνοούν την «κεντροαριστερή» υποψηφιότητα Λιλλήκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΚΕΛ: «Όλα ανοιχτά με την υποψηφιότητα Σπανού»

Ο κ. Λιλλήκας, μετά την αποχώρηση των «δεξιόστροφων» πρώην ηγετικών στελεχών της Συμμαχίας Πολιτών, δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή» (28/5) ότι το κόμμα πλέον, έχει αποκτήσει κεντροαριστερό προφίλ.  

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ιδεολογικό προσανατολισμό ή προφίλ στην Συμμαχία Πολιτών ο ίδιος δεν είχε δώσει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Αυτό οφειλόταν κυρίως στις ετερόκλητες ιδεολογικές αποχρώσεις των στελεχών που συναποτελούσαν την Συμμαχία Πολιτών. 

Όταν στην προεκλογική του 2013 ο κ. Λιλλήκας πιέστηκε να απαντήσει για το πού ανήκει ο ίδιος ιδεολογικά, δήλωσε «ριζοσπάστης».  

Η επιχειρηματολογία του από τότε μέχρι και πριν τις πρόσφατες αποχωρήσεις των στελεχών του βασιζόταν στην εξής ρητορική:  

«Tα ιδεολογήματα είτε της Δεξιάς, είτε της Αριστεράς έχουν αποτύχει εκ των πραγμάτων και ως εκ τούτου σημασία είναι να έχεις θέσεις και λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας ανεξαρτήτως ιδεολογικού προσανατολισμού, διότι τα προβλήματα δεν ξεχωρίζουν τους ανθρώπους σε δεξιούς και αριστερούς».

Ήταν δηλαδή, ένα υπερκομματικό και πολυσυλλεκτικό Κίνημα Πολιτών εξ ου και το όνομα «Συμμαχία Πολιτών».

Όταν όμως αποχώρησαν συγκυριακά οι «δεξιοί» της Συμμαχίας, τότε το κόμμα κατά τα λεγόμενα του απέκτησε θέση στον ιδεολογικό χάρτη και προσδιορίζεται πλέον ως κεντροαριστερό.

Μόνο σημειολογικά να κοιτάξει κανείς τα πρόσωπα που επέλεξε ο κ. Λιλλήκας για να στελεχώσουν την νέα Γραμματεία του κόμματος (Άγης Αγαπίου πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ, Κωνσταντίνος Φιλαρέτου πρώην στέλεχος ΕΔΟΝ, Δώρος Χριστοδουλίδης πρώην βουλευτής ΑΚΕΛ) αλλά και τον εκπρόσωπο Τύπου του προεκλογικού επιτελείου, Κωνσταντίνο Ζένιο (πρώην αρχισυντάκτης του ΑΚΕΛικού Άστρα) γίνεται ξεκάθαρο το άνοιγμα στους αριστερούς ψηφοφόρους.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανακοινώθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του επιτελείου Λιλλήκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η νέα σύνθεση της Γραμματέας της Συμμαχίας Πολιτών μετά τις αποχωρήσεις

Εξάλλου, αυτός ήταν και ο πρωταρχικός στόχος του κ. Λιλλήκα αλλά και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησαν όσοι αποχώρησαν. Η συνεργασία δηλαδή, αν ήταν δυνατόν και από τον πρώτο γύρο, με το ΑΚΕΛ.

Τώρα αν αυτό δεν κατέληξε, δεν σημαίνει ότι δεν αποτελούσε ή και δεν αποτελεί ακόμη και σήμερα, διακαή πόθο και επιθυμία αλλά και απαραίτητη συνθήκη για να ανέβει τον λόφο του Προεδρικού ως ιδιοκτήτης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top