ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σακέτι: Ο καφές στη Μακαρίου που άλλαξε τη μοίρα του!

Σακέτι: Ο καφές στη Μακαρίου που άλλαξε τη μοίρα του!

Ο Εστεμπάν Σακέτι ή Σατσιέτι βγάζει το ψωμί του τα τελευταία 6,5 χρόνια στην Κύπρο. Σε μερικές μέρες γίνεται 32 χρόνων. Ήρθε αρχικά για λογαριασμό της Δόξας Κατωκοπιάς το καλοκαίρι του 2011.

Τον Γενάρη του 2013 πήρε μετεγγραφή για μεγάλη ομάδα την ΑΕΛ. Στους γαλαζοκίτρινους έκανε μερικά καλά παιχνίδια, αλλά πότε δεν θεωρήθηκε ως μια από τις ηγετικές φυσιογνωμίες της ομάδας. Ήταν και λίγο ταραγμένα τα δυόμισι χρόνια που εργάστηκε στην ΑΕΛ, επειδή έζησε τρεις «μαύρους Μάηδες».

Το 2013 έχασαν στον Λεμεσιανό τελικό του κυπέλλου από τον Απόλλωνα, την επόμενη χρονιά απώλεσαν στον τίτλο πρωταθλήματος στον «τελικό του μασκοφόρου» από τον ΑΠΟΕΛ. Και τον Μάη του 2015 η ομάδα της ΑΕΛ γνώριζε τη συντριβή από τον ΑΠΟΕΛ στον επεισοδιακό τελικό του κυπέλλου στο ΓΣΖ Λάρνακας.

Επειδή δεν είχε καλές σχέσεις με τον τότε προπονητή της ομάδας Χριστάκη Χριστοφόρου, το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς τον… κάλεσε για καφέ σε κεντρικό «μαγαζί» της Λεωφόρου Μακαρίου ο Νίκος Κίρζης. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να δώσουν τα χέρια οι δυο άντρες, με τον Εστεμπαν Σακέτι να γίνεται ένοικος του προπονητικού κέντρου των γαλάζιων στο Κολόσσι.

Δεν ήταν από τις μετεγγραφές που «τρέλαναν» τον κόσμο του Απόλλωνα εκείνο το καλοκαίρι. Κι όμως πρώτα ο Πέδρο Εμανουέλ και από τον περασμένο Δεκέμβρη ο Σωφρόνης Αυγουστή, έμελλε να μην τον  βγάζουν (σχεδόν) ποτέ από την ενδεκάδα.

Ο Αργεντινός μέσος, φορώντας την φανέλα με το Θεό της Μουσικής στο στήθος τα τελευταία δυόμισι χρόνια, δεν είναι απλώς το «λυκόσκυλο» που τρέχει ακατάπαυστα για να καταστρέφει τις επιθετικές προσπάθειες των αντιπάλων από τον άξονα. Από την περασμένη χρονιά κι έπειτα, έχει παρουσιάσει τρομερή βελτίωση και όταν χρειάζεται πασάρει.

Χαρακτηριστικό που δεν είχε, ούτε στη Δόξα, ούτε και στην ΑΕΛ. Περιττό να πούμε, ότι πλέον είναι από τους 3-4 παίχτες που δεν μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα, όταν για κάποιο λόγο δεν μπορούν να αγωνιστούν.

Γενικότερα στα δυόμισι χρόνια που εργάζεται στον Απόλλωνα ο 32χρονος Λατινοαμερικάνος παίχτης, είδε την… επαγγελματική του μοίρα να αλλάζει εντυπωσιακά. Έχει πανηγυρίσει δυο συνεχόμενα κύπελλα (2015 και 2016), φέτος ζει και στην ξεχωριστή εμπειρία, λαμβάνοντας μέρος στη φάση των ομίλων του Τσιάμπιονς Ληγκ.

Πέντε-έξι χρόνια μικρότερος να ήταν, με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί και την απίστευτη πρόοδο που έχει κάμει, θα ερχόταν σίγουρα πρόταση από ομάδα πιο προηγμένης χώρας.  

Ο Σακέτι έχει αγωνιστεί σε 88 παιχνίδια με τα χρώματα του Απόλλωνα. Σύντομα θα γίνει κι αυτός 100άρης. Συγκεκριμένα μετρά 61 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 9 στο κύπέλλο, 2 στο Σούπερ Καπ (τα κέρδισε και τα δυο ομάδα, νικώντας ισάριθμες φορές τον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ) και 16 στην Ευρώπη.

Μόνο ένα «ελάττωμα» έχει ο Αργεντινός. Σε κάποιες φάσεις των αγώνων, δεν διαχειρίζεται σωστά το έντονο πάθος που εκπέμπει μέσα στο γήπεδο. Με αποτέλεσμα να βγαίνει από τα όρια και να δέχεται κάρτες. Την πλήρωσε άσχημα δυο φορές στην Ευρώπη, δεχόμενος κόκκινες κάρτες. Πέρσι το καλοκαίρι με την Γκρασχόπερς εκτός έδρας και φέτος με την Αμπερτήν στη Σκωτία.

Βλέποντας τη θαυμαστή προσφορά του Αργεντινού χαφ στην ομάδα, η διοίκηση έσπευσε τον περασμένο Γενάρη να του κάμει πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του. Συγκεκριμένα υπέγραψε σύμβαση που τον δένει μέχρι τον Μάιο του 2019 με τους κυανόλευκους της Λεμεσού. 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top