ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 19 Ιουλίου θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για το Κυπριακό ο Έιντε

Στις 19 Ιουλίου θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για το Κυπριακό ο Έιντε

Μέχρις τις 10 Ιουλίου θα έχει επιδοθεί από το ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η έκθεση για την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Ήδη, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές στα Ηνωμένα Έθνη, έχει ετοιμαστεί το προσχέδιο, αλλά θα οριστικοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των διεργασιών στο Κραν Μοντάνα, για να συμπεριληφθούν και κάποιες εκτιμήσεις. Για την ώρα, ουδείς είναι βέβαιος πόσο εκτενείς θα είναι οι αναφορές στις καλές υπηρεσίες, καθώς αυτό θα αποφασιστεί από τον ίδιο τον ΓΓ, μετά την επιστροφή του από την Ελβετία. Την ευθύνη των διεργασιών στο Συμβούλιο Ασφαλείας αναλαμβάνει η κινεζική προεδρία, η οποία σύμφωνα με τον αρχικό της σχεδιασμό, προτίθεται να φέρει προς ψήφιση το σχέδιο ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στις 27 Ιουλίου, χωρίς να αποκλείεται μικρή μετακίνηση νωρίτερα. Στις 19 Ιουλίου προγραμματίζεται ενημέρωση των μελών του Σ.Α. από τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε, για τις συνομιλίες στην Ελβετία και τις προοπτικές των διαπραγματεύσεων. Το πλήρες πρόγραμμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον Ιούλιο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top