ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Κύπρια ραδιοφωνικός παραγωγός έγινε δότρια μυελού των οστών και συγκλονίζει – «Με αγάπη λοιπόν άγνωστε, σου στέλνω το 5% των κυττάρων μου…»

Κύπρια ραδιοφωνικός παραγωγός έγινε δότρια μυελού των οστών και συγκλονίζει – «Με αγάπη λοιπόν άγνωστε, σου στέλνω το 5% των κυττάρων μου…»

Την εμπειρία να χαρίζεις ζωή και ελπίδα περιέγραψε η ραδιοφωνική παραγωγός Αφροδίτη Δερματά, σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Πολίτης».

Η Αφροδίτη, μιλώντας στην δημοσιογράφο Χρύστα Ντζάνη, περιέγραψε την συγκλονιστική της εμπειρία όταν τον περασμένο Ιούλιο βρέθηκε συμβατή με ασθενή κυπριακής καταγωγής που ζει στο εξωτερικό. Η ίδια αναφέρει: «Πριν 1,5 μήνα με πήρε τηλέφωνο η Μαίρη, είσαι συμβατή, μου λέει. Τι συμβατή;, της λέω εγώ, φοβάμαι... Λίγο σάλιο έδωσα κι αυτό με φόβο ψυχής. Πάμε μαζί, μου λέει, βήμα βήμα. Kαι πήγαμε... Σήμερα λοιπόν φτάσαμε στο τέλος, μερικά κύτταρά μου φεύγουν με μια ευχετήρια κάρτα και πάνε να βρουν έναν άνδρα στην ηλικία μου για να του δώσουν ζωή. Δεν με ξέρει, ούτε τον ξέρω αλλά τα δικά μου κύτταρα μυελού των οστών θα πολεμήσουν τον δικό του καρκίνο. Και θα τον νικήσουν είμαι σίγουρη γιατί είναι δεινοί πολεμιστές :) Με αγάπη λοιπόν άγνωστε, σου στέλνω το 5% των ετοιμοπόλεμων κυττάρων μου και νιώθω ήδη την ψυχή μου πιο ελαφριά! Γιατί... Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα σαν ταξιδάκι αναψυχής μ’ ένα κρυμμένο τραύμα», έγραψε η ίδια τις πρώτες στιγμές μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας λήψης του μοσχεύματος». Η Αφροδίτη Δερματά όπως προσθέτει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» έγινε εθελόντρια δότρια μυελού των οστών μόλις ένα χρόνο πριν, όταν έκανε live link (ζωντανή σύνδεση από εξωτερικό χώρο) για το ραδιόφωνο για να στηρίξουν το έργο του Καραϊσκάκειου. Τότε έδωσε απλώς λίγο σάλιο, χωρίς πραγματικά να πιστεύει ότι κάποτε θα χρειαστεί να μπει στη διαδικασία να γίνει δότρια… ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top