ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Προτιμούν Σύμφωνο Συμβίωσης λόγω υπηκοότητας και επιδομάτων – Τα μισά μεταξύ ομόφυλων

ΚΥΠΡΟΣ: Προτιμούν Σύμφωνο Συμβίωσης λόγω υπηκοότητας και επιδομάτων – Τα μισά μεταξύ ομόφυλων

Περισσότερα από 120 σύμφωνα συμβίωσης έχουν συναφθεί από το 2016 που ψηφίστηκε το σχετικό νομοσχέδιο και τέθηκε σε ισχύ, με περίπου τα μισά από αυτά να αφορούν ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ενώ πολλά σύμφωνα φαίνεται να έγιναν μεταξύ Ρώσων για απόκτηση υπηκοότητας και Κυπρίων για οικονομική βοήθεια.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», στοιχεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας, από την 1/1/2016 μέχρι τώρα, στην πρωτεύουσα έχουν συναφθεί 82 πολιτικές συμβιώσεις, με τις 24 από αυτές να αφορούν ομόφυλα ζευγάρια και πιο συγκεκριμένα 19 συμβιώσεις μεταξύ ανδρών και 5 μεταξύ γυναικών. Τριανταεννέα Σύμφωνα αφορούν ετερόφυλα ζευγάρια Κυπρίων, 13 μεταξύ αλλοδαπών και 31 μικτές συμβιώσεις. Συμβιώσεις μεταξύ των Κυπρίων, σύμφωνα με τον «Φ», γίνονται με σκοπό το ζευγάρι να εξασφαλίσει το ζευγάρι την οικονομική βοήθεια που παραχωρεί η Υπηρεσία Μέριμνας, ενώ αριθμός συμβιώσεων φαίνεται να έγινε με σκοπό την παραχώρηση άδειας πατρότητας. Σύμφωνα μεταξύ Ρώσων, σύμφωνα με τον «Φ», συχνά συνάπτονται με σκοπό την απόκτηση κυπριακής υπηκοότητας αγοράζοντας σπίτι μεγάλης αξίας. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top