ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ:«Έφτασε ο κόμπος στο χτένι, πρέπει να παρθούν άμεσα αποφάσεις» - Δηλώσεις μέλους Κ.Γ.

ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ:«Έφτασε ο κόμπος στο χτένι, πρέπει να παρθούν άμεσα αποφάσεις» - Δηλώσεις μέλους Κ.Γ.

«Πρέπει οι νοσηλευτές και οι ιατροί να μπορούν να εκτελούν το έργο τους ανεμπόδιστα» ανέφερε σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, ο Χρίστος Χριστοδούλου, μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών και ταμίας της Συντεχνίας.

Ο κ. Χριστοδούλου δήλωσε στο ThemaOnline «έφτασε ο κόμπος στο χτένι, πρέπει να παρθούν άμεσα αποφάσεις», αναφερόμενος στο τελευταίο περιστατικό επίθεσης σε προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, αφού τέτοια περιστατικά σημειώνονται συχνά  και συμπλήρωσε λέγοντας ότι η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ, προχωρεί την Τετάρτη 27/9 σε αυθόρμητη δίωρη στάση εργασίας από τις 12 μ.μ. μέχρι τις 2μ.μ., με προσωπικό ασφαλείας όμως να παραμένει στο καθήκον για επείγοντα περιστατικά. Από την σύσκεψη που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο με τους αρμόδιους φορείς για το θέμα, τίποτα δεν άλλαξε, εξήγησε ο κ. Χριστοδούλου, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας την Δευτέρα (25/9) είναι προς την σωστή κατεύθυνση, δηλαδή ότι πρέπει να θεσπιστούν μέτρα για την προστασία του προσωπικού που εργάζεται στα δημόσια νοσηλευτήρια. Παρόμοια περιστατικά, μας ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου, συμβαίνουν και σε άλλα τμήματα, εκτός από Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και Ατυχημάτων, με κλασσικό παράδειγμα τα προβλήματα που δημιουργούνται με το επισκεπτήριο, αφού μερικοί δεν σέβονται το ωράριο και αντιδρούν όταν οι νοσηλευτές προσπαθούν να το εφαρμόσουν. «Ποιος πληρώνει τις ζημιές, εγώ, εσύ ο φορολογούμενος πολίτης», ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ζημιές, που μερικές φορές φτάνουν κόστος εκατοντάδων ή ακόμα και χιλιάδων, λόγω πρόκλησης ζημιάς σε ιατρικό εξοπλισμό. Μετά την στάση εργασίας την Τετάρτη, η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ θα αξιολογήσει τα δεδομένα σε συνεδρία της, αποφασίζοντας έτσι τα επόμενα βήματα, ενώ στα θέματα που απασχολούν τους νοσηλευτές, ψιλά στη λίστα βρίσκεται και το ζήτημα της υποστελέχωσης, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου. Χρίστος Ζήνωνος *Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top