Η Ουάσινγκτον έχει κανάλια άμεσης επικοινωνίας με την Πιονγκγιάνγκ, δήλωσε ο Ρεξ Τίλερσον

Η Ουάσινγκτον έχει κανάλια άμεσης επικοινωνίας με την Πιονγκγιάνγκ, δήλωσε ο Ρεξ Τίλερσον

Οι ΗΠΑ έχουν "γραμμές επικοινωνίας" με τη Βόρεια Κορέα και "βολιδοσκοπούν" το  καθεστώς όσον αφορά τη δυνατότητα διεξαγωγής συνομιλιών για το πυρηνικό  πρόγραμμά του, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, την  ώρα που ο κλοιός των διεθνών κυρώσεων σφίγγει γύρω από την Πιονγκγιάνγκ.

"Θέτουμε ερωτήσεις. Έχουμε γραμμές επικοινωνίας με την Πιονγκγιάνγκ, δεν  είμαστε σε πλήρες σκοτάδι", διαβεβαίωσε ο Τίλερσον μιλώντας σε δημοσιογράφους  στο Πεκίνο αφού έγινε δεκτός από τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.  "Έχουμε δύο ή τρεις διαύλους ανοικτούς με την Πιονγκγιάνγκ (...) Μπορούμε να  τους μιλήσουμε, τους μιλάμε", τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ-Ουν φαίνεται διατεθειμένο να επιστρέψει στο τραπέζι  των διαπραγματεύσεων; Ο Ρεξ Τίλερσον απάντησε: "Βολιδοσκοπούμε (τους  συνομιλητές μας), συνεπώς δείξτε προσοχή". Η Ουάσινγκτον δεν διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα. Εντούτοις η  Κίνα, τελευταίος μεγάλος εμπορικός εταίρος της Πιονγκγιάνγκ, δεν έχει ρόλο  μεσολαβητή, επέμεινε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.  Πρόκειται για "δικούς μας διαύλους" επικοινωνίας, υποστήριξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.

BEST OF TOTHEMAONLINE