ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουάσινγκτον έχει κανάλια άμεσης επικοινωνίας με την Πιονγκγιάνγκ, δήλωσε ο Ρεξ Τίλερσον

Η Ουάσινγκτον έχει κανάλια άμεσης επικοινωνίας με την Πιονγκγιάνγκ, δήλωσε ο Ρεξ Τίλερσον

Οι ΗΠΑ έχουν "γραμμές επικοινωνίας" με τη Βόρεια Κορέα και "βολιδοσκοπούν" το  καθεστώς όσον αφορά τη δυνατότητα διεξαγωγής συνομιλιών για το πυρηνικό  πρόγραμμά του, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, την  ώρα που ο κλοιός των διεθνών κυρώσεων σφίγγει γύρω από την Πιονγκγιάνγκ.

"Θέτουμε ερωτήσεις. Έχουμε γραμμές επικοινωνίας με την Πιονγκγιάνγκ, δεν  είμαστε σε πλήρες σκοτάδι", διαβεβαίωσε ο Τίλερσον μιλώντας σε δημοσιογράφους  στο Πεκίνο αφού έγινε δεκτός από τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.  "Έχουμε δύο ή τρεις διαύλους ανοικτούς με την Πιονγκγιάνγκ (...) Μπορούμε να  τους μιλήσουμε, τους μιλάμε", τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ-Ουν φαίνεται διατεθειμένο να επιστρέψει στο τραπέζι  των διαπραγματεύσεων; Ο Ρεξ Τίλερσον απάντησε: "Βολιδοσκοπούμε (τους  συνομιλητές μας), συνεπώς δείξτε προσοχή". Η Ουάσινγκτον δεν διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα. Εντούτοις η  Κίνα, τελευταίος μεγάλος εμπορικός εταίρος της Πιονγκγιάνγκ, δεν έχει ρόλο  μεσολαβητή, επέμεινε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.  Πρόκειται για "δικούς μας διαύλους" επικοινωνίας, υποστήριξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top