ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Νεοφύτου: «Η ε/κ πλευρά είναι πανέτοιμη για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που θα βελτιώσουν το κλίμα»

Α.Νεοφύτου: «Η ε/κ πλευρά είναι πανέτοιμη για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που θα βελτιώσουν το κλίμα»

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε την Τρίτη 3/10 πως η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να προσπαθήσει αυτή την περίοδο, που δεν διεξάγεται διάλογος, να καλυτερεύσει το κλίμα μεταξύ των δύο κοινοτήτων, για να σημειώσει ότι η ε/κ πλευρά είναι πανέτοιμη για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που θα βελτιώσουν το κλίμα, αλλά και θα ξαναδημιουργήσουν αισιοδοξία στο σύνολο των πολιτών, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του ΕΤΕΚ, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «πρέπει και με την βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών ή των Τεχνικών Επιτροπών, ακόμα και σε ανώτερο επίπεδο, να γίνονται κάποιες επαφές, κάποιες διαβουλεύσεις και να μπουν κάποια ζητήματα που αφορούν σε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που θα βελτιώσουν το κλίμα», προσθέτοντας ωστόσο πως γνωρίζει τις δυσκολίες, αλλά η ε/κ πλευρά πρέπει να προσπαθεί. «Ακούγεται το επιχείρημα ότι από τη στιγμή που δεν έχει επιρριφθεί ευθύνη στην τουρκική πλευρά, άρα έχει ευθύνη η δική μας πλευρά. Να το αντιστρέψω: Αφού δεν έχει επιρριφθεί ευθύνη στη δική μας πλευρά άρα φταίει η τουρκική. Γιατί να μην ισχύει το δεύτερο. Εγώ δεν είμαι αυτής της σχολής. Αυτά είναι λογοπαίγνια», είπε. Όπως πρόσθεσε «έχουμε μια έκθεση, η οποία θα δημοσιοποιηθεί επισήμως σε μερικές μέρες και χρειάζεται με πάρα πολλή προσοχή να τη μελετήσουμε», συμπληρώνοντας πως «δεν είναι αρκετό τι εμείς ή οποιαδήποτε πλευρά στην Κύπρο είτε είναι αριστερά ή το κέντρο ή η κυβέρνηση πιστεύουμε, αλλά πρέπει να δούμε με πολλή σοβαρότητα και ποια είναι η αντίληψη του διεθνούς παράγοντα, έστω και αν όλοι μας ή κάποιοι από εμάς διαφωνούν». Σημείωσε ακόμα ότι «από εκεί και πέρα πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα», για να προσθέσει ότι «εν γνώση μας ο ΓΓ του ΟΗΕ το ξεκαθάρισε από τη Γενεύη, το επανέλαβε και στο Κρανς Μοντανά στις 30 Ιουνίου με την άφιξη του ότι δεν ήταν εκεί σε μια προσπάθεια να επιρρίψει ευθύνες». «Και να μη βρεθεί λύση του κυπριακού θα προσπαθήσουμε να αφήσουμε το παράθυρο ανοικτό, Αυτή ήταν η δήλωση του ΓΓ με την άφιξη του στις 30 Ιουνίου. Και αν με ρωτάτε αν συμφωνώ με αυτή τακτική των Ηνωμένων Εθνών θα σας πω αβίαστα συμφωνώ απόλυτα. Γιατί στόχος μας δεν είναι η επίρριψη ευθυνών, αλλά α κρατηθεί το παράθυρο ελπίδας ανοικτό για λύση του κυπριακού», υπογράμμισε ο κ. Νεοφύτου. Συνέχισε λέγοντας πως «η τακτική που ακολουθούν τα Ηνωμένα Έθνη κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», σημειώνοντας πως «παρά τη θέληση το Προέδρου Αναστασιάδη να επαναρχίσει ο διάλογος η άλλη πλευρά δηλώνει ότι δεν είναι προτεραιότητα της τώρα γιατί έχει άλλα ζητήματα, όπως το δημοψήφισμα στο κουρδικό Ιράκ, τα προβλήματα στη Συρία, τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ». Κατέληξε λέγοντας πως «πρέπει να προσπαθήσουμε αυτή την περίοδο που δεν διεξάγεται διάλογος να καλυτερεύσει το κλίμα μεταξύ των δύο κοινοτήτων», σημειώνοντας ότι «η δική μας πλευρά είναι πανέτοιμη για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που θα βελτιώσουν το κλίμα αλλά και θα ξαναδημιουργήσουν αισιοδοξία στο σύνολο των πολιτών Ε/Κ και Τ/Κ». ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top