ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O 31ος πιο πλούσιο Ρώσσος επενδύει στην παιδεία της Κύπρου - Αυτοδημιούργητος κροίσος

O 31ος πιο πλούσιο Ρώσσος επενδύει στην παιδεία της Κύπρου - Αυτοδημιούργητος κροίσος

Δωρεά ύψους 8,2 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό την ανέγερση Ινστιτούτου Τεχνικής Εκπαίδευσης στη Λεμεσό προβλέπει η Συμφωνία που υπέγραψε η Κυπριακή Δημοκρατία με τον Οργανισμό Absolute Charitable Trust.

Σε χαιρετισμό του στην υπογραφή της Συμφωνίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η δωρεά «προέκυψε ως αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης που ο φίλος Αλεξάντερ Σβετάκοφ, ύστερα από την παρουσία του στην Κύπρο, τη γνωριμία με τους Κυπρίους, τη δημιουργία σχέσεων και οράματος, αποφάσισε ότι μπορεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυπριακή Δημοκρατία». Διαβάστε ένα μίνι βιογραφικό του Ρώσου κροίσου πατώντας εδώ «Όχι μόνο στον επιχειρηματικό τομέα, αλλά και στην εκπαίδευση με μια σημαντική συνδρομή και συμβολή που ξεκίνησε με όραμα από τον πρώην Υπουργό Παιδείας Γιώργο Δημοσθένους το 2012, συνεχίστηκε από τον Υπουργό Καδή, υιοθετήθηκε από την παρούσα Κυβέρνηση για να δώσουμε έμφαση σε αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος, τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την επαγγελματική κατάρτιση», πρόσθεσε ο Πρόεδρος. Ανέφερε ότι, «μοιραζόμενος και αυτός μαζί μας αυτό το όραμα, με τη σημερινή δωρεά ξανακτίζουμε αυτό που κακώς είχαμε καταργήσει, το ΑΤΙ, κάτι που μέσα στις μέρες μας φαίνεται ακόμα πιο αναγκαίο από ό,τι ήταν στο παρελθόν». Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη του προς τον Αλεξάντερ, τη σύζυγο του και το Absolute Charitable Trust «για τη σημαντική συνεισφορά που θα κάνει την πατρίδα μας πιο δημιουργική και θα δώσει εφόδια στους νέους μας. Αρκεί να πω ότι οι απόφοιτοι της μεταλυκειακής εκπαίδευσης κατά 80% εργοδοτούνται. Και αυτό είναι το σημαντικότερο επίτευγμα αυτής της ιδέας, αυτής της προσπάθειας». «Αλεξάντερ, ευχαριστώ για την απόφαση, για την εμπιστοσύνη, για τη φιλία μας, για την αγάπη σου για την πατρίδα μου, κάτι που χαρακτηρίζει πολλούς Ρώσους που έχουν εμπιστευτεί την πατρίδα μας, για αυτό και παρατηρείται μια τόσο ακμάζουσα και ραγδαία ανάπτυξη η οποία οφείλεται σημαντικά στις προσπάθειες Ρώσων επιχειρηματιών και φυσικά στις άριστες σχέσεις που διατηρούμε με τη Ρωσική Ομοσπονδία σε κυβερνητικό επίπεδο και σε επίπεδο λαών», είπε ο Πρόεδρος στην ομιλία του. «Ως ελάχιστη ένδειξη της ευγνωμοσύνη της Πολιτείας», κατέληξε, «σας επιδίδω τιμητική πλακέτα και όταν θα κάνουμε τα εγκαίνια θα πάρετε το ανάλογο δείγμα από την Κυπριακή Δημοκρατία ως ένδειξη της ευγνωμοσύνης μας». Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top