ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εισηγήσεις Χάσικου για διαχείριση των στερεών απόβλητων Λευκωσίας - «Ο εργολάβος μπορεί να ζητά ότι θέλει»

Εισηγήσεις Χάσικου για διαχείριση των στερεών απόβλητων Λευκωσίας - «Ο εργολάβος μπορεί να ζητά ότι θέλει»

Ο τέως Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος σε γραπτή του δήλωση εισηγείται όπως επαναρχίσει αμέσως διαπραγμάτευση με τον ανάδοχο της Κόσιης για παραλαβή σκουπιδιών από τον Κοτσιάτη και μέρους της Λευκωσίας, μέχρι τελικής λήψης απόφασης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων Λευκωσίας.

Παράλληλα αναφέρει πως σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ύπαρξης ποινικών ευθυνών εκ μέρους του εργολάβου αυτό θα κριθεί από το Δικαστήριο που έχει αχθεί ενώπιόν του. "Άρα λοιπόν, έτερον – εκάτερον και δεν πρέπει ούτε μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι μπορεί να καταλήξουμε με τον εργολάβο μόνο και όταν πακετοποιηθούν τα δύο θέματα", προσθέτει ο κ. Χάσικος. "Εδώ και μέρες ακούω και διαβάζω για το ενδεχόμενο η Κυπριακή Δημοκρατία να κληθεί να καταβάλλει πρόστιμο 30.000 ευρώ την ημέρα διότι δεν έχει λύσει ακόμη το θέμα του Κοτσιάτη σε σχέση με τα στερεά απόβλητα. Τι εισηγούμαι; Προς αποτροπή αυτού του ενδεχομένου αμέσως να επαναρχίσει διαπραγμάτευση με τον ανάδοχο της Κόσιης για παραλαβή σκουπιδιών από τον Κοτσιάτη και μέρους της Λευκωσίας, μέχρι τελικής λήψης απόφασης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων Λευκωσίας", σημειώνει ο τέως ΥΠΕΣ. "Ο εργολάβος μπορεί να ζητά ότι θέλει. Εμείς από πλευράς δικής μας το ίδιο. Το θέμα είναι τι μπορεί να γίνει και τι δεν μπορεί διότι η νομοθεσία το απαγορεύει. Αντί να μοιρολογούμε και να προκαλούμε την επιβολή προστίμου, ας το αποτρέψουμε. Μπορούμε", καταλήγει ο κ. Χάσικος. Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Επ. Λεμεσού - Προχώρησε με ανάκληση προσωπικού η Πυροσβεστική - Δείτε βίντεο

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top